NEMANJA NE PRESTAJE DA ULAŽE U RODNO MESTO: Matić obnavlja crkvu u Vrelu
Foto: Dado Đilas

DOBROČINITELJ

NEMANJA NE PRESTAJE DA ULAŽE U RODNO MESTO: Matić obnavlja crkvu u Vrelu

Fudbal -

Srpski fudbalski reprezentativac i igrač engleskog Čelsija Nemanja Matić obnavlja crkvu iz 19. veka u rodnom selu Vrelu, kod Uba

Matić finansira radove na tornju, fasadi i porti tog hrama, prenose lokalni mediji.

Kako je preneto, Matić finansira kompletnu rekonstrukciju tornja visokog 41 metar, sanaciju fasade hrama i uredjenje porte, što je poslednji put radjeno 1963. godine.

"Svetinja je izuzetno stara i bez obzira na to što je seoska crkva lepo je uređena i očuvana. Održavana je zahvaljujući meštanima Brezovice, Vrela i Takova, tri sela koja sačinjavaju ovu crkvenu opštinu i koji su 170 godina vodili brigu o njoj", rekao je novinarima njen starešina Nebojša Milivojević.

Hram Prenosa moštiju oca Nikolaja podignut je izmedju 1844. i 1848. godine i predstavlja zdanje u gotsko - romanskom stilu. Arhitekturom, raskošnim ikonostasom, koji je 1898. godine oslikao umetnik Lazar Krdžalić iz Valjeva, freskopisom i mozaicima spada u najlepše crkve Valjevske eparhije.

Nemanja Matić na periferiji Uba gradi sportski centar, a prošle godine preuzeo je brigu o srpskom ligašu - Jedinstvu sa Uba. Ulaže i u rekonstrukciju gradskog stadiona, koji odnedavno nosi ime Dragana Džajića, Ubljanina, treće "Zvezdine zvezde" i jednog od najboljih jugoslovenskih fudbalera.

(Beta, Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ili nas je Vučelić lagao ili...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track