Rumunima Butorović kriv za poraz!

Komšije prolupale

Rumunima Butorović kriv za poraz!

Fudbal -
Rumuni zamerili tamošnjem savezu što je omladinska reprezentacija odsela u hotelu „Park“, čiji je vlasnik Ratko Butorović

Našli krivca!Nakon što je omladinska reprezentacija Rumunije poražena od vršnjaka iz Srbije u Novom Sadu i time propustila mogućnost plasmana na Evropsko prvenstvo, javnost u susednoj zemlji pronašla je krivca za neuspeh, a to je predsednik FK Vojvodina Ratko Butorović. Prema pisanju tamošnjih medija, čelnicima rumunskog saveza zamera se što su igrači odseli u hotelu „Park“, čiji je vlasnik prvi čoveka novosadskog kluba, što su se slikali s njim i te slike potom objavili na svojim Fejsbuk profilima. Na sve to, mediji su došli do podatka da su pojedini igrači konzumirali alkohol u sobama, a za sve to im je kriv Bata Kankan.Zbog svega navedenog pojedini omladinski reprezentativci Rumunije dobili su jednogodišnju suspenziju nastupa u nacionalnom dresu, dok su odgovorni u Savezu kažnjeni oduzimanjem dnevnice ili polovine dnevnice. Povrh svega, javnost je šokirana činjenicom da Savez nije pronašao drugi smeštaj za svoje igrače, jer ističu da nije normalno da odsednu u hotelu „kontroverznog Butorovića“.Rumunski mediji anatemišu Ratka Butorovića i pišu da je on čovek sumnjive biografije. Takođe, zamera se i trenerima što su omladinci konzumirali alkohol, a potvrđeno je da su u sobama igrača pronađene flaše od vina.

Srbija im došla glave
Srbija im došla glave

Mutu kao povodMediji u Rumuniji ističu da je Ratko Butorović pre tri godine u svoj hotel doveo Adrijana Mutua, i to samo noć uoči odlučujuće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Rumuni su tada izgubili, a glavni krivac im je i tada bio Bata Kankan. Čak se na pojedinim forumima moglo čuti da je Butorović i ovoga puta manipulisao Rumunima samo da bi trijumfovala selekcija Srbije.

Ratko Butorović: To su bolesni umoviPredsednik Vojvodine Ratko Butorović s nevericom je primio vest da su u Rumuniji negodovali zbog toga što je reprezentacija odsela u njegovom hotelu „Park“.

- Razumem da neko traži alibi za neuspeh, ali ne mogu da verujem šta bolesni umovi mogu da smisle. Meni je drago što je Rumunija, kao i mnoge druge reprezentacije, bila u mom hotelu. Smatram da je normalno da se slikate s nekim ukoliko vas zamoli, ali da sam ja pričao s njima, to su gluposti. Pored toga, neka se u Rumuniji zapitaju zašto njihovi igrači hoće da se slikaju sa mnom, a neće s njima - vidno ljut bio je Bata Kankan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track