(VIDEO) PIKSI KINESKI CAR: Srbin očitao lekciju Skolariju
Foto: Profimedia

ŠAMAR ČUVENOM BRAZILCU

(VIDEO) PIKSI KINESKI CAR: Srbin očitao lekciju Skolariju

Fudbal -

Guangdžou R&F našeg Dragana Stojkovića u 19. kolu najjače lige Kine sa 4:2 nadigrao prvoplasirani Evergrande, koji predvodi iskusni brazilski stručnjak

Legenda srpskog fudbala održao je lekciju slavnom Brazilcu! Dragan Stojković i njegov Guangdžou R&F trijumfovali su u kineskom gradskom derbiju nad ekipom Evergrandea, koju sa klupe predvodi Luis Felipe Skolari - 4:2.

Piksijev tim je, dakle, u 19. kolu iznenadio lidera, a baš o tome Stojković je nedavno govorio za Kurir. Na pitanje može li sa trona da skine Skolarija i njegov Guangdžou Evergrande, koji je dvostruki prvak zaredom, Piksi je tada odgovorio:

- Guangdžou Evergrande je šampion, najbolji i najskuplji tim u Kini! Ali nisu nepobedivi! Skinuti ih sa trona je više pitanje za dva Šangaja, Đengsu, Hubej, Šandung, Peking, timove koji su utrošili stotine miliona. Imali su dosta sreće što su od nas izbegli poraz u poslednjem minutu. Nemamo budžet kao ovi nabrojani, ali to ne znači da ne igramo i bolje i lepše od njih. U fudbalu se događaju čuda - istakao je srpski as.

foto: Profimedia

Ovom pobedom Stojkovićev tim nastavio je uspešan niz, pošto je u prethodnom kolu slavio nad ekipom Janbijana rezultatom 6:2. Guangdžou R&F je trenutno šesti na tabeli i bori se za mesto koje vodi u Ligu šampiona, a nakon poraza Skolarijev Evergrande i dalje ostaje na vrhu tabele.

Anja Vukašinović

Rivali, prijatelji i komšije

SKOLARI OBOŽAVA SRPSKE KOBASICE

Iako su veliki rivali, Stojković se sa Skolarijem druži i popije kafu, ali još više voli da ga pobedi na terenu, o čemu je govorio u intervjuu za Kurir. - Živimo u istom rezidencijalnom delu... Često se srećemo i razgovaramo. On je zaista odličan čovek. Meni mnogo znači kad mi takav trener kaže da igramo mnogo dobro i da je oduševljen kako sam za kratko vreme uspeo da od gubitnika napravim pobednika. Uvek kad se vratim iz Srbije, donesem mu domaće kobasice i naše domaće dimljeno meso. Kaže da mu baš prija - istakao Piksi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track