(KURIR TV) NIŠTA OD LIGE ŠAMPIONA: Hrabri Partizan igrao, Olimpijakos davao golove i prošao dalje
Foto: EPA

Crno-beli u plej-ofu za Ligu Evrope

(KURIR TV) NIŠTA OD LIGE ŠAMPIONA: Hrabri Partizan igrao, Olimpijakos davao golove i prošao dalje

Fudbal -

Još jedna sezona Lige šampiona proteći će bez prvaka Srbije... Partizan je u revanšu trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje odigrao 2:2 (1:1) sa Olimpijakosom u Pireju, ali je dalje prošao prvak Grčke.

Posle 1:3 u Beogradu, crno-beli su večeras uspeli da ostanu neporaženi iako su dva puta gubili.

Prvak Grčke će u petak na žrebu saznati ko će mu biti poslednja prepreka pred grupnu fazu Lige šampiona, dok će Partizan dobiti rivala u plej-ofu za Ligu Evrope.

Tim Miroslava Đukića ima za čime da žali posle 180 minuta borbe sa Olimpijakosom, ali dalje je prošao ipak bolji rival. Jednostavno, crveno-beli iz Pireja su u obe utakmice kaznili gotovo svaku grešku crno-belih i skoro svaku šansu pretvorili u gol. U tome se ogleda njihov kvalitet i upravo to predstavlja razliku u odnosu na Partizan.

A Partizan je i na "Karaiskakiju" bio hrabar i pokazao da ima potencijal. Međutim, ponovo su ga sopstvene greške skupo koštale.

Navijači Olimpijakosa, zajedno sa gostima iz Srbije - pristalicama Crvene zvezde, priredili su crno-belima paklen doček. Ipak, to nije sputalo izabranike trenera Miroslava Đukića da uđu u borbu spuštenog garda sa znatno bogatijim i cenjenijim protivnikom.

Međutim, domaćin je poveo posle velikog kiksa Kljajića u 22. minutu. Karsela je izveo slobodnjak, a lopta je kroz ruke Partizanovog golmana odskakutala u gol!

U 34. minutu Kljajiću se odužio kolega sa suprotne strane Kapino, posle čije loše intervencije je Suma izjednačio.

Partizan je i pre i posle ovih golova pretio, u istom maniru je počeo i drugo poluvreme, ali je onda doživeo još jedan šok. Fortunis je ostao sam između dva crno-bela štopera i glavom poslao loptu u mrežu. Igrao se 51. minut.

To je ošamutilo srpskog šampiona, koji je uspeo i od toga da se oporavi, stigne do izjednačenja preko Đurđevića u 84. minutu, a dva minuta kasnije Janković je propustio veliku šansu da u završnicu unese neizvesnost.

Ovako, u Partizanu mogu da budu zadovoljni načinom na koji su predstavili klub u dvomeču sa grčkim velikanom, ali i da shvate da je borba za Ligu Evrope ipak realnost.

TOK MEČA:

KRAJ - 2:2!

86. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Posle greške domaće odbrane Janković se našao sam pred golmanom Kapinom, ali je loptu poslao visoko preko gola.

85. minut - Poslednja Đukićeva izmena - Ilić umesto Tavambe.

84. minut - GOOOOLLL - 2:2 - ĐURĐEVIĆ! Ponovo je Janković probio po krilu, poslao loptu pred gol, Pantić ju je propustio, a na nju natrčao Đurđević i zakucao u mrežu.

79. minut - Kosović je zamenio Jevtovića.

72. minut - Srbin umesto Srbina! Zdjelar je zamenio Vukovića.

70. minut - Prva promena kod domaćina, Seba je zamenio kapitena Fortunisa.

69. minut - Sa tribina se opet čuju pogrdni povici na srpskom jeziku upućeni crno-belima: "Grobarske pi"...

64. minut - Prva izmena kod crno-belih. Pantić je ušao umesto Sume.

64. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Janković je sjajno prošao po desnom krilu, ušao u kazneni prostor i šutirao, ali je pogodio igrača Olimpijakosa.

61. minut - Drugi primljen gol kao da je ošamutio crno-bele, više nisu odlučni i odvažni kako su bili do pogotka u 51. minutu.

58. minut - ŠANSA za OLIMPIJAKOS! Posle prekida Vuković je šutirao glavom sa šest, sedam metara, ali je Kljajić odlično intervenisao.

51. minut - GOOOLLL - 2:1 - FORTUNIS! Partizan je izvršio pritisak u uvodu drugog poluvremena, ali je onda primio gol. Marin je izvukao kontru, Kutris je centrirao, a Fortunis između dva crno-bela štopera glavom matirao Kljajića. DRUGI ŠUT DOMAĆIH IGRAČA I DRUGI GOL.

48. minut - Partizan je dobro počeo i drugi deo, imao je dva vezana kornera (ukupno sedam na utakmici)...

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:1!

Domaćin je imao više loptu u posedu, ali je Partizan bio opasniji, imao je više šuteva, kornera...

39. minut - Još jedan opasan napad crno-belih. Akcija je završena udarcem Tavambe, ali je golman Kapino ovaj put bio siguran.

35. minut - Mogao je Partizan do preokreta, ali je Đurđevićev volej izblokiran.

34. minut - GOOOLLL - 1:1! SUMA! Janković je pucao iz daljine, Kapino je loše intervenisao, a Suma odbijenu loptu poslao u mrežu.

30. minut - Pokušaj Jevtovića, ali od svega je Partizan dobio samo korner.

22. minut - GOOOLLL - 1:0! KARSELA! Izveo je slobodnjak, lopta je išla pravo u golmana Kljajića, ali mu je prošla kroz ruke i otišla iza gol-linije.

14. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Janković je centrirao sa desne strane, Đurđević je bio usamljen na "drugoj stativi", bacio se i šutirao glavom, ali nedovoljno dobro, pa je Kapino odbranio.

14. minut - Suma se spetljao u kaznenom prostoru domaćina.

7. minut - Prvi pokušaj crno-belih

POGLEDAJTE ATMOSFERU NA KARAISKAKIJU:

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

U odnosu na meč u Beogradu trener Partizana Miroslav Đukić napravio je dve izmene, umesto Kosovića i Leonarda, koji odlazi u Mec, u prvi tim je uvrstio Jevtovića i Sumu.

OLIMPIJAKOS: Kapino - Figueiras, Vuković, Retsos, Kutris - Ođiđa Ofoe, Romao - Karsela, Fortunis, Marin - Ben.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Everton, Jevtović - Janković, Tavamba, Suma - Đurđević.

Sudija: Havijer Estrada (Španija).

20:43 - Crno-beli su spremni

foto: Printksrin

20:41 - Brojni transparenti "Delija"

Na ogradama tribina stadiona "Karaiskaki" brojni su transparenti navijača Crvene zvezde.

foto: Printskrin

20:12 - Uvrede za fudbalere Partizana

Kada su fudbaleri Partizana izašli na teren na zagrevanje sa tribina su se čule uvrede na njihov račun na srpskom jeziku.

20:01 - Jagoš Vuković sa crno-belima na terenu

foto: FK Partizan

19:55 - Vulićević: Skupo ćemo prodati kožu

Kapiten Miroslav Vulićević je bio krajnje objektivan u najavi večerašnje utakmice.

"Nema šta, Olimpijakos je veliki klub, ali to što je van terena ne sme i neće uticati u sredu. Za nas je najbitniji teren. Nismo došli ovde da razgledamo svlačionice, da me neko ne shvati pogrešno, nego da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu. Čeka nas velika utakmica, imamo zaostatak, svesni smo gde smo grešili u prvoj utakmici, a mogu da obećam da smo ovde došli da skupo prodamo kožu", smireno je pričao Vulićević.

Grčke kolege zanimalo je šta mu je poručio je Jagoš Vuković, novi štoper Olimpijakosa i Vulićevićev saigrač iz vremena u Vojvodini.

"Kratko smo se videli u Beogradu, samo nam je preneo da nas čeka vruća atmosfera kao njih na našem stadionu. Teme o kojima smo razgovarali više su se ticale onoga van fudbala", dodao je Miroslav Vulićević.

19:51 - Đukić i Delibašić na "Karaiskakiju"

foto: FK Partizan

19:47 - U Pireju pakleno

U Pireju je i dalje veoma vruće - 30 stepeni Celzijusa.

19:36 - Član uprave Olimpijakosa: Beograd je džungla Član uprave Olimpijakosa i njegov bivši igrač Savas Teodoridis morao bi da dođe pod udar UEFA zbog svog dugačkog jezika i neprimerenog rečnika u kojem se prepoznaje rasizam. - Apelujem na navijače, molim da me poslušaju. Partizanova jedina nada je da se fudbal gurne u drugi plan, napravi se incident i da dođe do kažnjavanja. Setite se šta se dogodilo Panatinaikosu protiv PAOK s pivskom konzervom koja je pogodila Ivića. Molim vas, navijači Olimpijakosa, vodite računa o ponašanju. Igrali smo u džungli u Beogradu, ne smemo da im odgovorimo na isti način - rekao je Teodoridis. Albanac Besnik Hasi nije ljubimac Olimpijakosovih navijača zbog svog porekla. - To nije dobra stvar što se potencira poreklo Hasija. On je veoma obrazovan čovek, veliki radnik i džentlmen - dodaje Teodoridis.

19:29 - Ovako izgleda ulaznica

19:17 - Đukić: Nismo došli na sunčanje

Trener Partizana Miroslav Đukić je pred revanš sa Olimpijakosom rekao: "Nismo u Grčku došli na zabavu i sunčanje! Treba sanjati da bi se čuda dogodila. Važno je da ne pravimo greške i da sprečimo da od njih protivnik živi. Jedan gol bi nas vratio u igru. Igraćemo napadački, jer sledeća utakmica nam je u Subotici i zato moramo izgraditi pobednički mentalitet".

"Ako ne verujete u čuda, onda se ona neće desiti. Treba sanjati da bi se nešto dogodilo. Moramo razmišljati o prvom golu, a ne kako ćemo treći da postignemo, jer treba sebi dokazati da možemo pobediti velikog protivnika. Posle, kad se meč otvori, sve je moguće", dodao je Đukić.

19:01 - Navijači Partizana došli do ulaznica za večerašnji meč

Dueli između Partizana i Olimpijakosa ocenjeni su "visokorizični", pa je UEFA zabranila klubovima da organizuju odlazak navijača na gostovanja. Međutim, vatreni navijači Partizana došli su do karata i forografijom se pohvalili na društvenim mrežama.

18:38 - Olimpijakos iz Beograda poneo veliku prednost

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track