(KURIR TV) RADOST POSLE BRAVURA NA GOLU ZVEZDE: Ovako je Milan Borjan proslavio trijumf nad Spartom
Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

ZASLUŽENO

(KURIR TV) RADOST POSLE BRAVURA NA GOLU ZVEZDE: Ovako je Milan Borjan proslavio trijumf nad Spartom

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of za Ligu Evrope, jer su i u revanšu trećeg kola kvalifikacija u Pragu savladali Spartu 1:0 (1:0).

Kao i pre nedelju dana u Beogradu, kada je Zvezda pobedila 2:0, i danas su crveno-beli od starta zagospodarili terenom "Đenerali arene". Kada je u 19. minutu Ričmond Boaći na fantastičnu asistenciju Slavoljuba Srnića zatresao mrežu domaćina, sve je bilo rešeno. Sparta se tada našla u situaciji da mora da postigne četiri gola i da pritom ne primi nijedan da bi prošla dalje, a svima na terenu, ali i onima koji su gledali utakmicu, bilo je jasno da je to nemoguće. Jer, Zvezda se pokazala kao daleko kompaktniji i kvalitetniji rival.

Ipak u poslednjih 20. minuta Sparta je zagospodarila terenom. Česi su stvarali prilike, ali je tada na golu Zvzde brilirao Milan Borjan. Branio je sve, a na kraju meča sve je proslavio ekskluzivnim pozdravom za čitaoce Kurira.

Pred Crvenom zvezdom, kao i pred Partizanom, stoji još jedna prepreka na putu ka Ligi Evrope. Ko će im biti rivali saznaće na žrebu koji će se održati u petak u 13 sati.

Utakmice poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope igraće se 17. i 24. avgusta.

Kurir sport, Goran Anđelković, Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track