(FOTO) FOČA UJEDINILA REGION: Rijeka u finalu pobedila Zvezdu
Foto: Fudbal frends

Završen 13. Međunarodni turnir "Football Friends"

(FOTO) FOČA UJEDINILA REGION: Rijeka u finalu pobedila Zvezdu

Fudbal -

Održan je 13. Međunarodni turnir "Football Friends" u Foči. U gradu na obali Drine okupili su se omladinci najboljih klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

U prelepoj atmosferi, pred punim tribinama stadiona FK Sutjeska, Rijeka je u finalu zasluženo savladala Crvenu zvezdu sa 3:0.

foto: Fudbal frends

Treće mesto osvojio je Vardar savladavši sa 2:1 ekipu Maribora, koja je dobila priznanje za fer-plej. Peta je Budućnost, šesti Željezničar, sedmi Partizan i osma Sutjeska.

foto: Fudbal frends

Predsednik Asocijacije Fudbal frends i idejni tvorac Međunarodnog fudbalskog turnir "Football Friends" Zoran Avramović istakao je da je Foča još jednom položila ispit i da je bila odličan domaćin. Naglasio je da je fudbal univerzalni jezik i da "fudbal može mnogo", što je i bila tema okruglog stola na kome su govorili direktor kancelarije Saveta Evrope za Bosnu i Hercegovinu Dragoslav Stefanek, ministar omladine, sporta i porodice u vladi Republike Srpske Jasna Davidović, Vladimir Borković, jedan od najuglednijih svetskih sportskih psihologa i direktor "Street Football World"-a, načelnik Opštine Foča Radisav Mašić i treneri svih ekipa učesnika turnira.

foto: Fudbal frends

Riječani su drugi klub, posle Njukasla, koji je uspio da odbrani titulu prijateljstva. Crno-bijeli iz Engleske bili su najbolji 2009. i 2010. godine. Osim ova dva kluba, dva puta šampioni Fudbal frendsa bili su Zvezda i Budućnost, a po jednu krunu prijateljstva imaju Vardar, Groclin, Dinamo, Svosni i Olimpija.

foto: Fudbal frends

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto Partizan mora da se zahvali Zvezdanu Terziću?

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track