SUPERLIGA NA 40 STEPENI: Sve izgore, a oni igraju!
Foto: FK Crvena Zvezda

NEHUMANO

SUPERLIGA NA 40 STEPENI: Sve izgore, a oni igraju!

Fudbal -

Mečevi 3. kola Superlige Srbije neće biti odloženi uprkos crvenom meteoalarmu i najtoplijem vikendu u poslednjih pedeset godina

Tropske vrućine koje trenutno vladaju u Srbiji svoju gornju granicu bi trebalo da imaju u danima vikenda, kad je očekivano da temperatura vazduha bude preko 40 stepeni, ali ni ta vanredna situacija nije dovoljna da se odlože mečevi 3. kola Superlige.

Prema rasporedu, najkritičnije će biti u subotu u Gornjoj Varoši, odnosno dan kasnije u Subotici, gde će mečevi Zemun - Radnički i Spartak - Partizan početi u 18 časova, kada je temperatura još iznad 30 stepeni. Svi ostali dueli startuju od 20 sati, kada se ipak očekuje da uslovi budu donekle prijatniji.

Međutim, u Zajednici klubova Superlige nisu razmišljali o pomeranju mečeva ili njihovom odlaganju, mada, ruku na srce, pitanje je kad bi se u ionako prebukiranom rasporedu pronašao termin za celo kolo.

- Nismo razmatrali tu mogućnost. Mečevi će se igrati u večernjim terminima, baš onako kako je planirano, a naravno da će se praviti pauze da se igrači osveže - poručeno je Kuriru u zajednici klubova Superlige.

foto: Printscreen

Reč stručnjaka

DR DRAGIŠIĆ: BILO BI DOBRO DA ODLOŽE

Kardiolog dr Dalibor Dragišić smatra da fizička aktivnost po tropskim vrućinama može da bude opasna:

- Bilo bi dobro da se mečevi odlože i odigraju u prikladnijim uslovima ili pomere za večernje sate, kada je temperatura niža, ali igrači ne bi trebalo da budu ugroženi. Oni su u treningu, zdravi, mladi momci, ali imajući u vidu da se pri ovako ekstremnim temperaturama znatno gube elektroliti, potrebno je nadoknaditi ih.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: FK Crvena zvezda, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto Partizan mora da se zahvali Zvezdanu Terziću?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track