(KURIR TV) CRVENO-BELA OLUJA NA MARAKANI: Zvezda zgazila Čuku, uz 2 gola Pešića i tešku povredu Jovičića
Foto: FK Crvena zvezda

TROJKA MILOJEVIĆEVOG TIMA

(KURIR TV) CRVENO-BELA OLUJA NA MARAKANI: Zvezda zgazila Čuku, uz 2 gola Pešića i tešku povredu Jovičića

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički na stadionu "Rajko Mitić" 3:0 (1:0) u utakmici trećeg kola prvenstva Srbije.

Zvezda ima tri od tri!

I u trećoj ovosezonskoj utakmici u prvenstvu crveno-beli su dobili ubedljivo bez primljenog gola. Sada imaju gol-razliku 8:0, uz maksimalnih devet bodova, kao i Partizan i Vojvodina.

Ekipa Vladana Milojevića, inače bivšeg trenera Čukaričkog, bila je bolji i zasluženo pobedila. Dvostruki strelac bio je Aleksandar Pešić, a mrežu Čuke, čiji je igrač nekada bio, zatresao je i Filip Stojković.

U timu Zvezde nije bilo ubojitog Boaćija, pa je golgetersku seriju nastavio Pešić. Prvo je u 20. minutu promašio penal, ali odbitak smestio u mrežu, da bi u 74. minutu asistenciju Kange pretvorio u 2:0. Na kraju, trijumf domaćina potvrdio je Stojković pogotkom u 81. minutu posle sjajnog proigravanja Milijaša.

U drugom poluvremenu "Marakanu" je pogodila oluja, što nije smetalo ni igračima ni navijačima da slave pobedu.

Ipak, današnji meč doneo je veliku brigu crveno-belima, jer se teško povredio Branko Jovičić, koji će pauzirati pet nedelja.

Crvena zvezda u četvrtak u četvrtom kolu Superlige gostuje Radniku, dok u sredu Čukarički dočekuje Mladost.

TOK MEČA

KRAJ - 3:0!

2. POLUVREME

81. minut - GOOOLLL! STOJKOVIĆ! Milijaš je "spojio" Stojkovića s golom.

Stojković je dao gol bivšem klubu.

77. minut - Izmene na obe strane - Milijaš umesto Kange kod Zvezde, a kod gostiju Zorić umesto Kajevića.

74. minut - GOOOLLL! OPET PEŠIĆ! Kanga je uposlio Pešića, usamljenog u srcu šesnaesterca, a on je uz malo sreće uspeo da ubaci loptu u mrežu.

73. minut - Dvostruka izmena kod Čuke - Jovanović umesto Bojića, Mudrinski umesto Ožegovića.

71. minut - Kiša pljušti!

67. minut - Drinčić je izveo slobodan udarac, Borjan je nespretno intervenisao i umalo poslao loptu u svoju mrežu. Od svega ipak samo korner za goste.

65. minut - Zvezda napada, crveno-beli često šutiraju... Za sada je i dalje 1:0.

64. minut - Nemanja Milić umesto Adžića.

55. minut - Lepa akcija crveno-belih. Završena je tako što je Adžić "zalomio" defanzivca Čukaričkog i šutirao, a Kirovski je odbranio ramenom.

48. minut - Odlična šansa za Zvezdu. Radonjić je prošao po levom krilu, ali nije uspeo da uputi ozbiljniji šut.

46. minut - Čukarički je na samom startu drugog poluvremena opasno pripretio. Drinčić je centrirao sa više od 30 metara, a Puškarić kolenom zakačio loptu. Na sreću domaćeg tima ona je otišla iznad prečke.

1. POLUVREME

39. minut - Velika šansa i veliki promašaj Luke Adžića. Kanga je izbacio mladog fudbalera Zvezde, ovaj uputio šut ka praznom golu pošto je Kirovski loše procenio situaciju i istrčao u prazno, ali je lopta završila pored gola.

35. minut - Kajević je šutirao, Borjan na mestu. 32. minut - Drinčić je pokušao iz slobodnog zdarca da iznenadi Borjana, međutim golman Zvezde je siguran. 22. minut - Hendikep za Crvenu zvezdu. Jovičić ne može da nastavi meč, prevezen je i u bolnicu zbog povrede stopala.

20. minut - GOOOL!!! Crvena zvezda vodi golom Aleksandra Pešića i to posle promašenog penala. Prethodno je Radonjić oboren u kaznenom prostoru od strane Bogosavca. Kirovski je odbranio šut Pešića, ali je u nastavku akcije napadač crveno-belih pogodio mrežu.

9. minut - Jovičić je okušao šut sa distance, ali to nije bila ozbiljna pretnja po gol Aleksandra Kirovskog. 7. minut - Povredio se Branko Jovičić u duelu sa Kajevićem. Ostao je na zemlji, ali se pridigao i nastavio meč.

Milojević je delimično istumbao tim za ovaj meč. Odmaraju Boaći, Le Talek i Rodić, a šansu su dobili Aleksandar Pešić, Nemanja Radonjić i Luka Adžić.

Ekipa Crvene zvezde je na startu sezone imala maksimalan učinak savladavši prvo na svom terenu niški Radnički rezultatom 3:0 (1:0), a zatim i ekipu Rada na Banjici rezultatom 0:2 (0:1).

"Brđani" su u prvom kolu poraženi od ekipe Vojvodine na gostovanju u Novom Sadu rezultatom 1:0 (0:0), da bi potom na svom terenu zabeležili pobedu u duelu sa ekipom Napretka rezultatom 2:0 (0:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala čak četiri međusobna susreta, dva u šampionatu i dva u okviru Kupa Srbije. U okviru prvenstva Srbije Zvezda je slavila sa 3:1 i 4:3, u Kupu sa 4:1, dok je poslednji međusobni duel na stadionu Zvezde pripao gostima sa 2:1.

foto: Kurir sport

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Savić, Anđelković - Jovičić, Donald, Adžić, Kanga, Radonjić - Pešić

ČUKARIČKI: Kirovski - Crnomarković, Đurić, Puškarić, Bogosavac - Drinčić, Lagator, Kajević, Bojić, Obradović - Ožegović.

Kurir sport, Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto Partizan mora da se zahvali Zvezdanu Terziću?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track