PARNI VALJAK U PUNOJ BRZINI Tavamba: Težak raspored me motiviše
Foto: Dado Đilas

CRNO-BELI DOČEKUJU ZMAJEVE

PARNI VALJAK U PUNOJ BRZINI Tavamba: Težak raspored me motiviše

Fudbal -

Fudbaler Partizana Leandre Tavamba rekao je da ga motiviše težak raspored koji je pred crno-belima u narednom periodu i dodao da oseća da može da pruži još bolje partije.

Partizan je juče u Subotici pobedio Spartak sa 1:0 u trećem kolu Super lige Srbije, a već u sredu je na programu novo kolo domaćeg šampionata kada će izabranici Miroslava Đukića dočekati Voždovac.

"Istina je da je raspored težak, ali me sve to motiviše da dam najbolje od sebe u ovom šampionatu. Osećam da mogu da pružim više ove sezone i da dodjem na nivo o kom sam oduvek sanjao. Dobro sam počeo i radiću sve jače i bolje da bih napredovao iz utakmice u utakmicu", rekao je Tavamba.

Govoreći o meču protiv Spartaka, Tavamba je naveo da je vreme zaista bilo teško za igru i da je teren bio loš, ali da njemu to nije mnogo smetalo.

"Vreme je zaista bilo veoma teško, ali mi smo profesionalci i pripremljeni smo na različite klimatske uslove. Istina je da je teren bio daleko od dobrog, ali igrao sam i na gorim, tako da meni lično to i nije bio problem. Protivnički igrači su bili vrlo motivisani, što smo i očekivali. Partizan je tim koji u svakom kolu igra derbi i u kojem su svi posebno motivisani protiv nas, tako da nam sve to dodje normalno", rekao je on.

Jedini gol na jučerašnjem meču postigao je upravo Tavamba.

"Ono što je meni najvažnije jeste da svako od mojih saigrača igra na visokom nivou i da smo svi fokusirani na naš cilj i dobru igru. Iz te dobre igre onda dolaze i golovi, ali samo zahvaljujući timskom radu. Tek smo počeli, ja mogu još bolje i trudiću se da tako i bude", kazao je.

U startnoj postavi je bilo nekoliko promena u odnosu na utakmicu protiv Olimpijakosa.

"Naš šef insistira na tome da smo svi tim, da svi moramo da igramo u sistemu i da u svakom trenutku moramo biti spremni na rotacije bez obzira o kojoj utakmici i poziciji je reč. I kao što vidite, to funkcioniše. On zahteva od nas da svaki igrač mora da da najbolje na treningu, a potom kada dobije šansu upravo to opravda na utakmici", rekao je Tavamba.

Utakmica između Partizana i Voždovca igra se u sredu od 20.00 na stadionu u Humskoj.

kurir.rs / Beta

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdina muka - ko će zameniti Jovičića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track