PUN POGODAK: Nemanja Matić opravdao svaki milion!
Foto: Reuters

SRBIN ODUŠEVIO SVE U DEBIJU ZA JUNAJTED

PUN POGODAK: Nemanja Matić opravdao svaki milion!

Fudbal -

Naš as pokazao da Murinjo nije pogrešio što ga je platio 44 miliona evra, već posle 90 minuta je bilo jasno da će biti ključna figura u timu s Old Traforda

Dolazak Nemanje Matića u Mančester junajted ovog leta za sumu od 44 miliona evra pokazao se kao ispravna odluka trenera Žozea Murinja, budući da je srpski reprezentativac bio najbolji pojedinac u porazu engleskog tima od Real Madrida u Superkupu - 1:2.

Najskuplji srpski fudbaler svih vremena ekipi s Old Traforda priključio se pre nedelju dana, a već se uklopio kao da je tu starosedelac. Portugalac na klupi Junajteda zbog toga nije krio zadovoljstvo, tim pre što je - posle Pola Pogbe, koji je plaćen 110 miliona evra - Matić sa 44 miliona evra drugi najskuplji fudbaler kojeg je Murinjo kupio u svojoj trenerskoj karijeri.

- Nemanja je odigrao odlično. U trenucima kad smo imali problema na sredini terena, radio je baš ono što se od njega očekuje - lako se oslobađao lopte, bio nam je oslonac i nastupao je iz drugog plana. Unosio je mir i sigurnost u ekipu, a on ima ogromno iskustvo u tome - rekao je posle meča Žoze Murinjo.

Načinom na koji se Matić uklopio u ekipu Mančestera oduševljen je i legendarni Pol Skols, koji i dalje ne može da shvati da je tako dobar fudbaler stigao na Old Traford.

- Prezadovoljan sam Matićevim dolaskom u klub. Prosto ne mogu da verujem kako je Čelsi dopustio da ih napusti takav igrač. Nemanja je Mančesteru doneo agresivnost na sredini terena, koju do sada nismo imali. Sličan je igrač kao Karik, ali na daleko višem nivou. Siguran je na lopti, tehnički je dobar i, ono što je najvažnije, utiče da i ostali oko njega pruže maksimum - poručio je Skols.

foto: Reuters

Zaista poseban

MEDALJA ZA DEČAKA

Nakon poraz u susretu Superkupa od Real Madrida, trener engleske ekipe Žoze Murinjo oduševio je sportsku javnost time što je svoju medalju poklonio jednom malom navijaču Mančestera.

- Medalje mi ne znače ništa u životu, ja veoma često posle osvojenih trofeja odlučim da je dam nekome, a zamislite kako je tek posle poraza. Da je ostala kod mene, sigurno bih je negde zaturio ili izgubio, a za ovog momka ona je nešto kao mesec, nešto nezaboravno. Ko zna odakle je došao i siguran sam da ovaj trenutak nikad neće zaboraviti - rekao je Murinjo.

foto: Beta AP

Šok fotografija

FELAINI KAKVOG NISTE VIDELI

Ako ste se pitali kako izgleda lice fudbalera u trenutku udaranja lopte glavom - evo odgovora. Neverovatna grimasa Maruana Felainija obišla je svet, neke zastrašila, a neke - nasmejala.

Kurir / E.K.

Foto: Reuters, Beta, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track