ZVAĆU SERGEJA KAD JA HOĆU! Muslin ne ferma najboljeg Srbina!
Foto: AP, Reuters

SPISAK

ZVAĆU SERGEJA KAD JA HOĆU! Muslin ne ferma najboljeg Srbina!

Fudbal -


Istog dana kada je Lacio odbio 70 miliona za Milinković-Savića, selektor ga ponovo izostavio sa spiska za kvalifikacione mečeve za Mundijal

Selektor Slavoljub Muslin i dalje veruje da nacionalni tim može da igra uspešno bez trenutno najboljeg srpskog fudbalera Sergeja Milinković-Savića, za koga je Lacio odbio 70 miliona evra!

Muslin je, međutim, za naredne dve utakmice, sa Moldavijom 2. septembra u Beogradu i Irskom 5. septembra u Dablinu, pozvao Adema Ljajića.

- Uvek polazim od toga da sam pozvao u ovom momentu najbolje za ove protivnike. Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena, dobrodošao je svako ko može da pomogne. Možda se desi da Sergeja pozovem na neko sledeće okupljanje, kada sa svojim stručnim štabom budem odlučio da je vreme za njega - izričit je bio Muslin, da bi u objašnjenju Ljajićevog poziva dodao još:

- Ljajić može da se uklopi u sistem. Nadam se da će nam doneti to što očekujemo od njega. Vidim ga na mestu iza centarfora. Forma mu je odlična.

Izostanak igrača iz domaće Superlige sa spiska Muslin nije želeo posebno da objašnjava.

- Ja nisam tu da bih ispunjavao nečije želje. Procene su takve da niko nije zaslužio poziv, što ne znači da u budućnosti neće biti nekog igrača iz naših klubova.

Strateg „orlova“ ne žali za propuštenom prilikom protiv Velsa, iako je svestan da bi sa pobedom plasman na SP u Rusiju bio izvesniji:

- Ostalo je još 12 bodova u igri, idemo da osvojimo svih 12 i da ostanemo na prvom mestu u grupi. Nemamo razloga da žalimo za propuštenim prilikama, posebno zato što smo bili u situaciji da gubimo, pa da izjednačimo u poslednjim minutima. I dalje sve zavisi od nas.

Muslinovi „orlovi“

BEZ TOŠIĆA I KATAIJA, VRAĆEN ADEM LJAJIĆ

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović, Marko Dmitrović.

Odbrana: Branislav Ivanović, Jagoš Vuković, Stefan Mitrović, Nikola Maksimović, Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov, Uroš Spajić, Ivan Obradović, Antonio Rukavina.

Sredina terena: Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović.

Napad: Dušan Tadić, Filip Kostić, Adem Ljajić, Aleksandar Mitrović, Andrija Pavlović, Mijat Gaćinović, Aleksandar Prijović.

Kurir / Dejan Petković

Foto: AP, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanu navijači "pojeli" štopera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track