DETALJI NAPADA NA PREDSEDNIKA DINAMA: Na Mamića napadači pucali iz pištolja za blisku borbu, evo kako su uspeli da pobegnu
Foto: Profimedia

ČETVRI PUT POKUŠALI DA GA UBIJU

DETALJI NAPADA NA PREDSEDNIKA DINAMA: Na Mamića napadači pucali iz pištolja za blisku borbu, evo kako su uspeli da pobegnu

Fudbal -

Policija Livanjskog kantona ne isključuje mogućnost da su napadači na Zdravka Mamića došli iz Hrvatske i da su se nakon ispucanih hitaca tamo i vratili.

Kako navode hrvatski mediji, dan nakon ranjavanja zatražena je pomoć PU splitsko-dalmatinske, s čijim će službenicima zajednički policija Livanjskog kantona nastaviti istragu o pucnjavi u zaseoku Vidovići, nedaleko od sela Zidine, gde porodica Mamić ima rodnu kuću.

Mesto se nalazi nekoliko kilometara od graničnog prelaza Kamensko, ali linija razgraničenja na brdovitom i šumovitom terenu još je bliža i vrlo je zahvalna za ilegalan prelazak te u istrazi učestvuju pogranične policije Hrvatske i BiH. Ako su počinitelji ovim putem bežali s mesta događaja, pred policijom su imali prednost od barem jednog sata, što im je bilo sasvim dovoljno da mirno i ilegalno, pređu granicu i izgube se u kršu s hrvatske strane, navodi hrvatski mediji.

Iz policije je i službeno potvrđeno da je na Mamića pucano iz oružja malog kalibra, 7,65 mm, tzv. džepnog pištolja, kakav se koristi za blisku borbu, odnosno za samoodbranu i odvraćanje neprijatelja, ali na većim udaljenostima nije delotvoran, dodaje se.

Na mestu događaja je u međuvremenu pronađena još jedna čaura, koja govori tome u prilog.

"Napad na oštećenog je bio pomno i dobro planiran, počinioci su očito imali saznanja o njegovu kretanju te su maskirali teren s kog je izvršeno krivično delo. U obližnjoj šumi su posečena dva stabla čije su grane korišćene za maskiranje, odnosno zaklon iza koje su upućeni hici", rekao je Vrdoljak.

Potvrdio je da je ispucano više hitaca, kao i da su u napadu učestvovale bar dve osobe. Jedan metak pogodio je Zdravka Mamića, jedan se zaustavio u bravi parkiranog "golfa", dok su preostali promašili metu.

kurir.rs / kurir sport

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Gospodo iz Krasnodara, niste vi Mančester Junajted

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track