TERZIĆ: Cilj je da Zvezda dočeka proleće u Evropi
Foto: Foto: Nebojša Mandić

Optimista

TERZIĆ: Cilj je da Zvezda dočeka proleće u Evropi

Fudbal -

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da je zadovoljan žrebom i da je cilj plasman u nok-aut fazu Lige Evropa.

"Naš cilj je plasman u nok-aut fazu i da Zvezda dočeka proleće u Evropi. Zadovoljan sam žrebom, očekivao sam evropske velikane jer je cilj u ovim kvalifikacijama bio da Zvezdu odvedemo u Evropu", rekao je Terzić.

Zvezda će igrati u Grupi H sa Arsenalom, Kelnom i ekipom BATE Borisov.

"Verujem u ovaj tim i trenera Vladana Milojevića. Zvezda je u kvalifikacijama pokazala da može da se 'pobije' i sa jačim ekipama. Sa ovakvim navijačima možemo sve", kazao je Terzić.

Zvezdan Terzić je ocenio da je Arsenal favorit za prvo mesto, dok su Keln i BATE klubovi sa kojima Zvezda može da igra.

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da su protivnici jaki i atraktivni.

"Zvezda nije imala sreće u žrebu, dobili smo izuzetno jake protivnike, ali šta je - tu je, mora da se igra. Očekivao sam lakši žreb. Protivnici su atraktivni. Za Zvezdu je najvažnije što je ušla u grupu i za početak će biti dovoljno da pobedi neke od ovih timova. Nagoveštaj je takav da Zvezda može da stvori dobar tim", rekao je Džajić.

Fudbaler crveno-belih Vujadin Savić rekao je da je da je njegovom timu čast što će igrati protiv fudbalera poput Mesuta Ozila, Aleksandera Lakazeta i ostalih.

"Pali smo u jako tešku grupu i biće nam čast i privilegija da igramo protiv takvih igrača. Nikoga ne potcenjujemo, ali ni previše poštujemo", rekao je Savić.

Štoper crveno-belih je naveo da ima vremena za Ligu Evropa jer ekipu u nedelju čeka "večiti" derbi u prvenstvu Srbije.

"Ima vremena da razmišljamo o ovim ekipama, ostvaren je veliki uspeh, ali me sada zanima samo derbi", istakao je Savić.

Marko Gobeljić je kazao da je očekivao lakšu grupu.

"Očekivao sam lakšu grupu, ali Keln i BATE nisu ništa jači od Krasnodara, možemo da se nosimo sa njima. Arsenal je malo jači", kazao je Gobeljić.

Utakmice grupne faze igraće se 14. i 28. septembra, 19. oktobra, 2. i 23. novembra i 7. decembra, a raspored će naknadno biti poznat.

Beta

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Žreb za Ligu Evropa. Ove dve utakmice će obeležiti kvalifikacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track