MILOJEVIĆ: Nikad nisam zadovoljan remijem. ĐUKIĆ: Posle Evrope bili smo mrtvi. Plašio sam se kako ćemo izgledati
Foto: Vladimir Milovanović

reakcije posle 155. derbija

MILOJEVIĆ: Nikad nisam zadovoljan remijem. ĐUKIĆ: Posle Evrope bili smo mrtvi. Plašio sam se kako ćemo izgledati

Fudbal -

Treneri Crvene zvezde i Partizana Vladan Milojević i Miroslav Đukić su posle 155. večitog derbija koji je završen bez golova istakli da su zadovoljni, ali je trener tima sa Marakane napomenuo da se to ne odnosi na konačan ishod, jer su crveno-beli bili bliži pobedi.

"Derbi je prošao u fer i korektno igri, podela bodova je zaslužena. Bio je težak meč posle velikog umora. Težak je teren i nije moglo da bude previše lepote, pa niko nije hteo ni da prihvati veliki rizik. Zato smatram da je sve bilo realno", rekao je Đukić.

Milojević je ovako video meč:

"Nikada nisam zadovoljan nerešenim rezultatom. Hteli smo i išli na pobedu. U drugom poluvremenu je bio umor, ali smo u prvom bili bliže golu. Stojković je osim prečke sve odbranio. Mislim da su igrači dali ono što sada mogu i da nam treba odmor u svakom smislu. Treba nekoliko dana da zaborave na fudbal, pa da se potom spremamo za nastavak teške sezone. "

Obojica trenera upitana su kako će se posle plasmana u Ligu Evrope ekipe adaptirati na zgusnut raspored i veći broj utakmica.

"Moramo da se adaptiramo na ovaj ritam. Emotivno smo iscrpljeni po plasmanu u Ligu Evrope. Na treningu pred derbi, ekipa je bila mrtva i bio sam uplašen, kako ćemo izgledati. Videlo se da nam fali ideje i svežine, ali to su normalne stvari. Uz to teren nije bio dobar", rekao je Đukić.

Milojević je ukazao na zanimljiv detalj:

"Nijedna ekipa koja napravi rezultat u Evropi za prvenstvo nije spremna. To znamo. Ali ću tražiti od ekipe da se navikne na sve. Ja od njih tražim i očekujem mnogo više i zato nisam zadovoljan nerešenim rezultatom. Mi treniramo od 10. juna i jako je teško po ovim vrućinama trčati, putovati. Ja sam zadovoljan kada je u pitanju volja igrača, ali oni su profesionalci i moraju da se spreme za sve to."

Trener Partizana upitan je da li je Vladimir Stojković bio najbolji u crno-belom timu, koji je spasao poraza.

"Stojković je i doveden da radi ono što je danas odradio i da nosi ovaj tim."

Na to se nadovezao Milojević:

"Stojković je uveo Partizan u Ligu Evrope i to treba reći. Jasno i glasno. Da ga nije bilo ni tog rezultata ne bi bilo. A što se tiče terena on treba da se zameni. Jer ovako ne dozvoljava ni nama ni rivalu da na igramo onako kako želimo. U svakom slučaju teren takav kakav je, nekada pomaže ili odmaže, tako da o tome ne bih preterano.

Na red su došli i odlasci - Đurđevića iz Partizana i Boaćija iz Zvezde.

"Nemam informaciju o Đurđeviću. On je za sada naš igrač", kazao je Đukić, a Milojević dodao:

"Ja ne znam šta je sa Boaćijem. On je ovde i svako ko je sa mnom igrač je Zvezde."

Trener Crvene zvezde je pitan i o povređenim fudbalerima.

"Nama je bitno zdravstveno stanje igrača. U dogovoru sa medicinskim timom Rodić je preskočio derbi. Milić ima povredu mehaničke prirode."

Obojica trenera su potom upitana da li će dati podršku reprezentaciji Srbije koja igra dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Ja sam uvek uz reprezentaciju i od ovog momenta, ja pozivam sve da podržimo tim. Ali mislim da za mojim pozivom nema potrebe. Idemo u dobrom pravcu i mislim da je realno da se plasiramo na Mundijal", rekao je Milojević.

Đukić, koji je kao igrač bio deo prvenstva sveta u Francuskoj 1998. godine je istakao:

"Smatram da nam je posle klupskih uspeha potreban i uspeh reprezentacije. Ona igra odlično i sigurno je da joj treba podrška i da bi bilo sjajno da se i ona plasira na Svetsko prvenstvo."

Kurir sport, Foto: Vladimir Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track