(VIDEO) SPORNE SITUACIJE NA 155. VEČITOM DERBIJU Ekspert za suđenje: Nisu bili penali za Partizan, evo zašto
Foto: Printskrin

Grujić dobro procenio situacije

(VIDEO) SPORNE SITUACIJE NA 155. VEČITOM DERBIJU Ekspert za suđenje: Nisu bili penali za Partizan, evo zašto

Fudbal -

Igor Radojičić, sekretar sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, komentarisao je odluke glavnog sudije Danila Grujića na 155. prvenstvenom večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana (0:0).

Duel crveno-belih i crno-belih doneo je nekoliko spornih situacija koje izazivaju dosta pažnje navijača Crvene zvezde i Partizana.

Posebno su u fokusu dva detalja, startovi nad Tavambom u 13. minutu i Jankovićem u 24. minutu u kaznenom prostoru Crvene zvezde.

Analizirajući sporne situacije Radojičić je napomenuo da podržava stav sudija da u večitim derbijima kažnjavaju samo čiste situacije u kaznenim prostorima.

- Najteža odluka na utakmici. Tu je dodatni sudija, tu je sudija. Da ima kontakta - ima, da je pad teatralniji - i to stoji. Međutim, rekao sam, kada je kriterijum za procenu prekršaja, u svakom slučaju on mora da bude nešto viši kada je večiti derbi u pitanju. U kaznenom prostoru sudije treba da sankcionišu samo čiste i jasne situacije. Ovo je situacija koja će izazvati polemiku, a ja mogu da podržim sudiju - rekao je Radojičić.

Pogledajte sve sporne situacije sa 155. večitog derbija.

Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) BAKLJADA NA SEVERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track