(KURIR TV) FUDBALERI BLISTALI POSLE TRIJUMFA NAD MOLDAVIJOM: Prava uvertira za Dablin!
Foto: Dado Đilas

SRBIJA SLAVILA U KVALIFIKACIJAMA

(KURIR TV) FUDBALERI BLISTALI POSLE TRIJUMFA NAD MOLDAVIJOM: Prava uvertira za Dablin!

Fudbal -

Srpski fudbaleri rekli su da je pobedom nad Irskom napravljena prava uvertira za utakmicu protiv Irske, u kojoj može da se napravi važan korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

"Napravili smo pravu uvertiru za Dablin. Imamo kvalitet, kako fudbalski, tako i ljudski. Tim smo, to se vidi na terenu i moramo tako da nastavimo jer samo tako možemo do Rusije", rekao je Mijat Gaćinović.

Srbija je na stadionu Partizana pobedila Moldaviju sa 3:0 i ima dva boda više od Irske, tri kola pre kraja kvalifiakcija za Svetsko prvenstvo.

Gaćinović je bio strelac prvog pogotka i posle dve utakmice u reprezentaciji ima dva gola.

"Nadam se da ću i u Irskoj nastaviti ovako, da pomognem ekipi da ostvari što bolji rezultat. Zadovoljan sam, ali treba da se potrudimo da bude još bolje", kazao je Gaćinović.

Nemanja Matić je naveo da je reprezentacija ostvarila važnu pobedu za novi korak ka Mundijalu u Rusiji.

"Sve je u našim rukama i ne smemo sebi da dozvolimo luksuz da gubimo bodove. Čeka nas teška utakmica u Irskoj. Ta utakmica neće ništa da odluči, ali može mnogo da nam znači ako osvojimo bodove", rekao je Matić.

Vezni fudbaler Mančester junajteda je dodao da će njegova reprezentacija dobro da se spremi jer je čeka "pakao" na stadionu u Dablinu, gde će biti dobra atmosfera.

"Dobro je što smo zadržali prvo mesto i ojačali, osamili smo se na vodećem mestu u grupi. Protiv Irske moramo da damo sve od sebe. Reprezentacija Srbije je uvek imala dobre igrače i tako će biti u budućnosti jer se pokazalo da na svakog može da se računa", kazao je Matić.

Matija Nastasić je istakao da je pobeda protiv Moldavije veoma važna.

"Irska je odigrala nerešeno, što je veoma dobro za nas, ali to ne menja situaciju. Ići ćemo na pobedu u Dablinu. Imamo svoje šanse. Napredujemo i igramo sve bolje iz utakmice u utakmicu i idemo tamo puni samopouzdanja", kazao je Nastasić.

On je rekao da bi pobeda nad Irskom značila izvestan plasman na Svetsko prvenstvo.

"Ako pobedimo Irsku, situacija teoretski ne bi bila rešena, ali bismo bili na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo. Pobeda bi nas 90 odsto približila plasmanu na Mundijal", rekao je Nastasić.

Utakmica između Srbije i Irske igraće se u utorak od 20.45 na stadionu Aviva u Dablinu.

kurir.rs / Beta

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track