SRBIJU OČEKUJE UTAKMICA DECENIJE Kostić: Dablin može da bude meč lopta
Foto: Reuters

Kvalifikacije za Mundijal 2018

SRBIJU OČEKUJE UTAKMICA DECENIJE Kostić: Dablin može da bude meč lopta

Fudbal -

Srpski fudbaler Filip Kostić rekao je reprezentacija ima lepu priliku da protiv Irske napravi novi korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

"Mislim da Dablin može da bude meč lopta za nas. Blizu smo plasmanu na Svetsko prvenstvo i nadam se da ćemo otići u Rusiju. Bodovna razlika ne sme da nas zavara jer će protiv Irske svakako biti teško", rekao je Kostić novinarima.

Reprezentacija Srbije posle sedam utakmica zauzima prvo mesto u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa 15 bodova, dva više od Irske.

Upravo će se Srbija i Irska sledeće nedelje sastati u Dablinu.

"Svi se nadamo pozitivnom rezultatu, pobedi pre svega. Ako budemo igrali kao što umemo, možemo to i da očekujemo. Imamo dobar tim, Srbija je fudbalska nacija i možemo sa svima da se nosimo", kazao je Kostić.

Ekipa selektora Slavoljuba Muslina je do subote bila izjednačena sa Irskom, koja je u šestom kolu napravila kiks protiv Gruzije i igrala nerešeno 1:1.

"Znao sam da Ircima neće biti lako tamo jer je Gruzija jako nezgodna ekipa kod kuće. Uzeli su im bod, što je dobro za nas", naveo je Kostić.

Srbija posle sedam kola ima četiri pobede i tri nerešena rezultata, a u nedelju je trijumfovala nad Moldavijom sa 3:0 u Beogradu.

"Pokazali smo da možemo", istakao je Kostić.

Njegov saigrač Aleksandar Mitrović rekao je da se nada da će Srbija ostati prva i posle naredne utakmice.

"Nadam se da ćemo pobediti Irsku i da ćemo biti nadomak plasmana u Rusiju. Biće teško u Dablinu, mnogo tuče i borbe za svaku loptu, ali možemo do pobede", rekao je Mitrović.

Napadač Njukasla je dao pet golova na poslednje četiri kvalifikacione utakmice za Srbiju.

On je naveo da mu je drago zbog toga i da želi da nastavi niz, ali da mu je najvažnije da ekipa beleži dobre rezultate.

"Posao mi je da dajem golove i drago mi je što se to često dešava u reprezentaciji. Nadam se da ću nastaviti niz u Dablinu, ali mi je ipak najvažnije da ekipa igra dobro i pobedjuje", kazao je Mitrović.

Utakmica izmedju Srbije i Irske u Dablinu igraće se u utorak, 5. septembra od 20.45 na stadionu Aviva.

Beta

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: UEFA ošamarila sve nas zajedno sa Partizanom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track