MUSLIN: Rutinski protiv Moldavije, na pobedu i u Dablinu
Foto: Reuters

Selektor veruje u plasman na Mundijal

MUSLIN: Rutinski protiv Moldavije, na pobedu i u Dablinu

Fudbal -

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izrazio je zadovoljstvo zbog načina igre i pobede nad Moldavijom (3:0), istakavši da je napravljen korak bliže ka plasmanu na Mundijal u Rusiji.

"Čestitao bih svojim igračima na predstavi, sačuvali smo ih, sve je proteklo kako smo želeli. Dobro smo odigrali, rutinski, mogli smo i ubedljivije da slavimo, ali je dovoljno 3:0", rekao je Muslin na konferenciji za medije posle meča na stadionu Partizana.

On je dodao da je sve bilo lakše posle ranog gola u mreži Moldavaca.

"Bili smo mirni i strpljivi, a onda i dali pogodak kojim smo olakšali posao. Ovo je jedan korak bliže Rusiji", poručio je selektor.

Muslin nije skrivao zadovoljstvo zbog remija Iraca u Tbilisiju protiv Gruzije (1:1), posle kojeg je Srbija sama na vrhu D kvalifikacione grupe.

"Povoljan rezultat za nas, ali se ne opuštamo pred gostovanje Irskoj. Idemo u Dablin po pobedu, kao što uvek imamo ambicije", kazao je Muslin, dodavši da ima jednu dilemu oko sastava za Dablin.

Selektor Moldavije Igor Dobrovolski nije bio raspoložen za priču, čak se i čudio pitanjima novinara da iznese utiske sa utakmice.

"Uradili smo sve što smo mogli na terenu, pobedila je bolja ekipa. Ništa novo nisam video, Srbija je igrala u skladu sa svojim mogućnostima. Oko plasmana rešavaće u Irskoj, ko pobedi ide na Mundijal, mislim da Srbija ima veće šanse", rekao je Dobrovolski.

Srpski fudbaleri gostuju u Dablinu u utorak.

Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: UEFA ošamarila sve nas zajedno sa Partizanom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track