KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL 2018: Pobede Velsa, Španije i Italije
Foto: Reuters

RUSIJA 2018

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL 2018: Pobede Velsa, Španije i Italije

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Velsa pobedila je na gostovanju Moldaviju sa 2:0, u utakmici osmog kola Grupe D u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i preuzela drugo mesto na tabeli.

Vels je postigao golove u završnici, u 80. minutu strelac je bio Hal Robson-Kanu, a pobedu je obezbedio Aron Remzi u trećem minutu nadoknade.

Srbija je pobedila Irsku sa 1:0 i učvrstila se na prvom mestu na tabeli, dok su Austrija i Gruzija odigrale 1:1.

Srbija ima pet pobeda i tri remija i prva je na tabeli sa 18 bodova. Vels je drugi sa 14, a Irska na trećem mestu ima 13 bodova. Austrija je četvrta sa devet bodova, Gruzija ima pet, a poslednjeplasirana Moldavija ima dva boda.

Fudbaleri Španije pobedili su na gostujućem terenu Lihtenštajn sa 8:0 u Grupi G i učvrstili se na prvom mestu. Po dva gola postigli su Alvaro Morata i Jago Aspas, a medju strelce su se upisali i Serhio Ramos, Isko, David Silva, kao i Maksimilijan Gopel, koji je postigao autogol.

Italija je u Redjo Emiliji pobedila Izrael sa 1:0, a gol je postigao Ćiro Imobile u 53. minutu.

U toj grupi Makedonija i Albanija odigrali su nerešeno 1:1 u Strumici. Gosti su poveli u 53. minutu preko Odisea Rošija, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Trajkovski u 78. minutu iz penala.

Španija je prva na tabeli sa 22 boda, Italija ima 19, a Albanija 13 bodova. Izrael je četvrti sa devet, Makedonija je sakupila sedam, a Lihtenštajn je bez bodova.

U Gupi I fudbaleri Turske pobedili su na svom terenu Hrvatsku sa 1:0 golom Dženka Tosuna u 75. minutu.

Istim rezultatom Finska je u Skadru pobedila Kosovo golom Temua Pukija u 83. minutu.

U trećoj utakmici u toj grupi Island je kao domaćin pobedio Ukrajinu sa 2:0 golovima Gilfija Sigurdsona u 47. i 66. minutu.

Na tabeli Grupe I Hrvatska je prva sa 16 bodova, koliko ima i drugoplasirani Island. Turska i Ukrajina imaju po 14 bodova, Finska ima sedam, a Kosovo na poslednjem mestu ima jedan bod.

Poslednja dva kola kvalifikacija igraju se početkom oktobra.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track