ALEGRI PRED DUEL SA BARSOM: Liga šampiona nije Juventusov cilj, već san
Foto: EPA

POČINJE ELITNO TAKMIČENJE

ALEGRI PRED DUEL SA BARSOM: Liga šampiona nije Juventusov cilj, već san

Fudbal -

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da osvajanje Lige šampiona za njegov tim nije cilj, već san.

"Poslednje tri godine su bile fantastične, dva puta smo bili u finalu Lige šampiona. Prvo finale je bilo poprilično neočekivano, dok smo u drugom gajili veliku nadu da možemo do trofeja. Nismo uspeli, ali i dalje na to gledamo kao na veliki uspeh jer ne mogu svi da igraju finale Lige šampiona", rekao je Alegri, prenose italijanski mediji.

Juventus je u poslednje tri godine dva puta igrao finale najjačeg evropskog takmičenja i oba puta je poražen. Prvi put od Barselone, a drugi put od Real Madrida.

"Osvajanje Lige šampiona ne može da bude cilj, to je san. Da biste ostvarili taj san morate da radite mnogo godina i da razvijete određeni vid mentalnog pristupa", rekao je Alegri.

Juventus će ove sezone igrati u Grupi D sa Barselonom, Olimpijakosom i Sportingom.

"Grupa je uravnotežena mnogo više nego što to izgleda. Pored Barselone, i Sporting i Olimpijakos su timovi sa dosta iskustva u Evropi. Neće biti lako osvojiti bodove, a mogu se izgubiti bilo gde", zaključio je Alegri.

Juventus u prvom kolu gostuje Barseloni. Taj meč se igra u utorak od 20.45 na Nou Kampu.

(Beta, Foto EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mesi pokazao supruzi gde da ga poljubi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track