(VIDEO) TOŠIĆ I OŽEGOVIĆ POSTIGLI PRVENAC ZA PARTIZAN: Crno-beli savladali Radnički, u stopu prate Zvezdu
Foto: Partizan/Miroslav Todorović

SUPERLIGA SRBIJE

(VIDEO) TOŠIĆ I OŽEGOVIĆ POSTIGLI PRVENAC ZA PARTIZAN: Crno-beli savladali Radnički, u stopu prate Zvezdu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana igraju protiv Radničkog iz Niša meč 10. kola Superlige Srbije na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Beogradu ekipu Radničkog iz Niša sa 3:1, u utakmici desetog kola Super lige Srbije.

Partizan je, posle šeste pobede od početka domaćeg šampionata, treči na tabeli sa 19 bodova, dok je Radnički šesti sa bodom manje.

Prednost crno-belima na današnjem meču doneo je Zoran Tošić u 32. minutu. Tošić je dobio loptu od Tavambe, napravio je korak-dva i onda šutirao sa oko 16 metara i pogodio mrežu niške ekipe.

Partizan je duplirao prednost u poslednjim sekundama prvog poluvremena, a strelac je bio Marko Janković. Nemanja Miletić je ubacio loptu u kazneni prostor, golman gostujuće ekipe je na kratko odbio ali samo do Jankovića. Niška ekipa je u 59. minutu smanjila prednost Partizana pogotkom Milana Pavkova. Golu Radničkog "kumovali" su i igrači Partizana koji su loše reagovali u odbrani nakon jednog udarca iz daljine, pa se lopta odbila do Pavkova kojem nije bilo teško da savlada Vladimira Stojkovića.

Konačan rezultat postavio je u 72. minutu Ognjen Ožegović udarcem sa oko 15 metara.

Izabranici Miroslava Đukića u narednom kolu gostuju Radu, dok Radnički dočekuje Javor.

KRAJ UTAKMICE

90.minut - Sudija je produžio igru za 3 minuta.

85.minut - Partizan kontroliše igru i rezultat

71. minut - GOOOOOLLLL - Ožegović je postigao prvi gol za Partizan.

60.minut - GOOOOOLLLLLL - Radnički smanjuje prednost Partizana na 2:1. Pavkov je postigao pogodak.

58. minut - Partizan je pripretio posle prekida, ali je golman Radničkog odbranio. Korner za Partizan. U nastavku akcije oprabao je Antonov svoj šut,ali je Živković siguran

49. minut - Tavamba je hteo da zavrne lopru na peterac Radničkog, tražilil su igrači Partizana penal, ali sudija Široki ostao nem.

46. minut - Nastavila se utakmica.

Partizan vodi na poluvremenu sa 2:0

45. minut - Marko Janković udvostručuje prednost Partizana posle sjajne kontre.

44.minut - Odlična prilika za Radnički. Posle kornera lopta se odbila do Pavkova, koji je bio neprecizan za par centimetara. Doduse šutirao je iskosa sa desne strane. Sudija je produćio prvo poluvreme za minut.

31. minut - GOOOOLLLLL - Partizan je došao do vođstva odličnim udarcem Zorana Tošića. Povukao je loptu par koraka i razornim udarcem pocepao mrežicu.

28.minut - Partizan je imao novu prilku,ali šut Jankovića je bio neprecizan.

21. minut - Odličan šut Zorana Tošića iz slobodnog udarca, ali je za malo bio ne precizan. Rva prilika na meču.

10.minut - Bez većih dešavnja u Humskoj 1.

1.minut - Utakmica je počela.

19:00 - Igrači izlaze na teren.

SASTAVI:

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Mitrović, Antonov, Radin, Everton, Janković, Tošić, Solomon, Tavamba

klupa: Jovičić, Ćirković, Đuričković, Marjanović, Miletić, Ožegović, Pantić Radnički Niš: Živković, Mrkić, Arsić, Aksentijević, Raspopović, Kovačević, Subić, Jovanović, Pavkov, Noma, Miladinović klupa: Kojić, Mijailović, Stojanović, Petrović, Živković, Simunović, Stanković

Jedan od najzanimljivijih mečeva 10.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Mečevi ove dve ekipe uvek su bili zanimljvi, višedecenijsko rivalstvo je takođe prisutno, pa treba očekivati otvoren i kvalitetan susret.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a uspešniji su bili crno-beli.

U taboru domaćina svi su svesni da ih čeka teška utakmica, pre svega zbog činjenice da je ekipa u četvrtak imala teško gostovanje u okviru Lige Evrope, ali je cilj kao i uvek osvajanje nova tri boda. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je tom prilikom najavio da će biti rotacija u ekipi.

"Očekivanja su kao i uvek, Partizan mora da ide na pobedu, iako imamo malo vremena za oporavak. Moraće da bude rotacije u ekipi, sigurno da će ući dosta svežih igrača. Partizan mora da igra dobro, da pobeđuje, da ima prepoznatljiv stil. Niko ne pita da li smo umorni ili ne. Moramo da igramo kako zahteva Partizan i da idemo na pobedu", rekao je trener crno-belih Miroslav Đukić.

Gosti u ovaj meč ulaze sa dosta kadrovskih problema, kao i stručnim štabom koji je tek nedavno preuzeo ekipu, pa ističu da u duelu sa crno-belima nemaju šta da izgube. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Ivan Jević koji je istakao da je više nego očigledna premorenost ekipe, kao i da ima dosta povreda igrača:

"Ja sam stigao pre pet dana, jako je mali period za pripremu, za rad sa momcima. Protiv Partizana verujem da nemamo šta da izgubimo, idemo da igramo. Pokušaćemo da ispariramo Partizanu koliko možemo, da čekamo svoju situaciju i pokušamo da ih kaznimo, ako nam se bude ukazala prilika. Kažem vam, ima puno da se radi, razgovaram puno sa momcima, verujem da će biti bolje. Fizički su ispražnjeni, ali nisu i emotivno ispražnjeni. Jednostavno, drugačiji način rada je moj u odnosu na prethodnog šefa stručnog štaba. Vidim probleme, moramo da dođemo do brže igre i agresivnosti, da bi došli do onoga što ja želim da sprovedem. Imamo veliki broj povređenih igrača, što možda najbolje govori kako se radilo u prethodnom periodu", rekao je trener Nišlija Ivan Jevtić.

kurir.rs / kurir sport

foto: Partizan/Miroslav Todorović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track