(VIDEO) VATROMET GOLOVA NA NOU KAMPU: Mesi se igrao sa Eibarom i terorisao Dmitrovića
Foto: EPA

5 OD 5 VALVERDEOVOG TIMA

(VIDEO) VATROMET GOLOVA NA NOU KAMPU: Mesi se igrao sa Eibarom i terorisao Dmitrovića

Fudbal -

Fudbaleri Barselone imaju maksimalni učinak u španskom prvenstvu i posle pet utakmica.

Moćna Barsa je jedina u La Ligi sa svih 15 osvojenih bodova, a večeras je na "Nou Kampu" lupila i petu recku savladavši Eibar - 6:1 (2:0), uz čak četiri gola Lionela Mesija.

Trener domaćina Ernesto Valverde nije mogao da računa na povređenog Dembelea, a Luisa Suareza je ostavio na klupi. I takav sastav bio je prejak za Eibar.

Ipak, gosti su prvi zapretili, a Enrih je propustio veliku šansu. Taj promašaj je, naravno, kažnjen.

Lionel Mesi je u 20. minutu sa bele tačke savladao srpskog golmana Marka Dmitrovića.

Mreža Eibara ponovo se zatresla u 38. minutu kada je Paulinjo, posle kornera, glavom poslao loptu iza Dmitrovićevih leđa.

Rezultatom 2:0 se otišlo na odmor.

U nastavku je Denis Suarez u 53. minutu povisio na 3:0.

Eibar je uspeo da postigne počasni gol preko Enriha u 57. minutu, ali je time samo naljutio Mesija, koji je pogocima već u 59. i 62. minutu doveo Barsu u vođstvo od 5:1.

Svoj četvrti gol na ovom meču, a deveti u sezoni, Mesi je dao u 87 minutu.

Ovo je bila sedma pobeda Barselone u isto toliko duela sa večerašnjim rivalom, otkako je Eibar ušao u elitnu diviziju španskog fudbala.

Barselona sada ima pet bodova više od drugoplasirane Sevilje, koja u sredu igra meč petog kola sa Las Palmasom. Real Madrid je trenutno tek peti sa čak sedam bodova zaostatka za liderom, ali i sa utakmicom manje, jer u sredu dočekuje Betis.

Ranije u utorak, Valensija je deklasirala Malagu 5:0, a tri gola postigao je Simone Zaza. Za "slepe miševe" je od 73. minuta igrao Nemanja Maksimović, dok je Zdravko Kuzmanović odigrao ceo meč za Malagu.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track