PROBIO LED Novi Vokri: Prvi fudbaler Albanac u Srbiji po raspadu SFRJ
Foto: Kurir, Fonet

Došao iz pete lige

PROBIO LED Novi Vokri: Prvi fudbaler Albanac u Srbiji po raspadu SFRJ

Fudbal -

Mladić je sjajan, naučio je srpski i uskoro će potpisati novi ugovor, otkrio direktor Radnika Stanislav Tončev

Iljasa Zulfiju, mladić od 19 godina, prvi je albanski fudbaler koji igra za neki srpski klub.

Član je Radnika iz Surdulice, a kako za Kurir otkriva direktor kluba Stanislav Tončev, reč je o dobrom momku kog interesuje samo sport.

Došao iz pete lige

- Momak je super! Kad smo ga doveli prošle godine iz pete lige, samoinicijativno je počeo da uči srpski. Sada odlično govori naš jezik i bez problema se sporazumeva sa svima. Za kratko vreme postao je miljenik saigrača i uprave. Mogu slobodno reći da ga svi gotivimo - priča za Kurir Stanislav Tončev.

foto: Pritnscreen

U protekle tri decenije albanski fudbaleri su zbog politike u širokom luku zaobilazili srpske klubove.

- Nijednog trenutka nije bilo otpora s naše strane prema njemu ili sredine iz koje on dolazi prema Radniku. Surdulica je grad gde niko ne gleda ko je koje nacionalnosti. Svi smo mi ljudi. Politika je jedno, a sport nešto sasvim drugo. Mogu slobodno reći da Iljasa zbog toga što je Albanac ima za deset odsto bolji tretman od svih drugih igrača (smeh).

Daje golove

Mladi albanski fudbaler igra na mestu ofanzivnog veznog igrača i napadača, a trenutno je na pozajmici u Ozrenu iz Sokobanje.

- Verujem da ćemo uskoro da potpišemo novi ugovor s njim. Trenutno je na pozajmici u Ozrenu i tamo je najbolji igrač i strelac u ekipi. Pred tim momkom je lepa budućnost, samo treba da nastavi da radi - istakao je Tončev.

U Radniku veruju da bi Iljasa Zulfiju mogao da postane novi Fadilj Vokri, svakako najpoznatiji albanski fudbaler iz bivše SFR Jugoslavije.

foto: Pritnscreen

Pukla barijera

STIŽE JOŠ ALBANACA

Iljasa Zulfiju je tokom leta prošao cele pripreme s Radnikom.

- Bio je s nama celo leto, pod budnim okom našeg trenera Sime Krunića. Još je mlad i potrebne su mu utakmice. Za njega je u tim godinama mnogo bolje da igra nego da sedi na klupi. Njegov primer dolaska u Radnik sledilo je još nekoliko mladih albanskih fudbalera, koji su došli u mlađe kategorije našeg kluba, ali i drugih ekipa - otkriva Stanislav Tončev.

Izbor

IGRAO BI ZA ALBANIJU

U razgovoru za lokalni list iz Preševa Iljasa Zulfiju je izjavio da bi voleo da zaigra za reprezentaciju Albanije.

- Ima pravo da bira, ali rano je za priču o reprezentaciji. Treba prvo da se afirmiše kao fudbaler i izbori za mesto u Radniku. Posle toga, biće mu lako da izabere reprezentaciju za koju će igrati - jasan je Tončev.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Kurir, Fonet, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Za pohvalu! Gudurić i Grobari u ljubavi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track