BAŽDAREVIĆ: Modrić je mogao da pređe u Sošo, ali klub nije hteo da plati Mamiću 5 miliona evra
Foto: Reuters

Francuzi odustali zbog cene

BAŽDAREVIĆ: Modrić je mogao da pređe u Sošo, ali klub nije hteo da plati Mamiću 5 miliona evra

Fudbal -

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić mogao je 2003. godine postati igrač Sošoa, ali francuski klub nije želeo da plati pet miliona evra koje je tražio zagrebački Dinamo, rekao je tadašnji skaut francuskog kluba Mehmed Baždarević za magazin Frans fudbal.

"Podsećao je pomalo na mene iako je bio življi i mršaviji. S izuzetnom lakoćom je driblao, imao izraženu kontrolu lopte i tečnost u igri. Zaljubio sam se u njega. Ali, bio je prestar da bi igrao u podmlatku", rekao je Baždarević koji je te godine u BiH gledao tada 18-godišnjeg Modrića u dresu Zrinjskog iz Mostara.

Modrić je tada bio u Zrinjskom na pozajmici iz Dinama.

Baždarević, koji je bio vezni igrač Sošoa od 1987. do 1996, preporučio je Modrića. Sošo je zatim pokazao interes, ali kada je čuo da Dinamo traži pet miliona evra povukao se smatrajući to previsokim iznosom, rekao je Baždarević koji je bio i trener Sošoa, a danas je selektor reprezentacije BiH.

"Neka bude jasno da sam ga ja prvi uočio, ali nismo mogli da platimo toliku cenu", rekao je Baždarević, prenosi agencija Hina.

Modrić se 2004. godine vratio sa pozajmice iz Zrinjskog, pa je poslat na novu pozajmicu u Inker iz Zaprešića. Od 2005. nastupao je za Dinamo koji ga je 2008. godine prodao londonskom Totenhemu za 21 milion evra.

U Real Madrid je stigao 2012. godine za oko 30 miliona evra.

Beta

Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Ovo treba da zabrine Zvezdaše i da ohrabri Partizanovce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track