(KURIR TV) MILOJEVIĆA IZNERVIRALI NEMAČKI NOVINARI: Naši navijači nisu huligani
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

UOČI ZVEZDINOG DUELA SA KELNOM

(KURIR TV) MILOJEVIĆA IZNERVIRALI NEMAČKI NOVINARI: Naši navijači nisu huligani

Fudbal -

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević bio je oštar prema nemačkim novinarima koji su umesto o fudbalu želeli da pričaju o navijačima crveno-belih koje su nazvali huliganima.

Specijalni izveštač Kurira iz Kelna Aleksandar Radonić

Nemci su zaboravili da su navijači Kelna napravili pre 14 dana haos u Londonu, pa su svesno želeli da prebace lopticu u Zvezdin tabor i tako stave crveno-bele pod još veći pritisak pred sutrašnji meč od 19.00.

Nemačke novinare zanimao je dolazak 5.000 navijača Zvezde, a kolega iz Kelna je rekao da je među njima 500 huligana koji mogu da naprave nerede.

- Dolazi 2.500 navijača koji imaju karte. Niko od njih nema problem, a mi nemamo te informacije da se radi o 500 huligana - rekao je portparol kluba Miljan Milošević, da bi potom vidno iznerviran Vladan Milojević odgovorio:

- Ne znam zašto pitanja o huliganima? Ispade da smo mi problem. Ne znam čemu to i zašto nemački mediji to potenciraju. Mi imamo navijače koji vole klub. Poistovećivati sve to sa huliganizmom nije primereno. Naši navijači nam mnogo znače, oni su deo našeg kluba i istorije. Ne stoji nazivati ih tako... Ponosni smo da ih imamo - rekao je Vladan Milojević.

Potom je trener Crvene zvezde govorio o utakmici sa Kelnom, u drugom kolu grupne faze Lige Evrope.

- Samim tim što smo se posle dosta godina vratili na evropsku scenu napravili smo uspeh. Zvezda svojom istorijom i tradicijom zaslužuje da bude u eliti evropskog fudbala. Kad je izvučena grupa, Arsenal je favorit, a na drugom mestu Keln kao bundesligaš. Tu smo onda mi i Bate. Borićemo se za drugo mesto, želimo da igramo naš fudbal. Bundesliga je jedna od najjačih liga na svetu i biće zanimljivo videti Zvezdu kako se nosi sa Kelnom. Očekujem dobru utakmicu - rekao je Milojević i dodao:

- Hoću da imam ekipu sa samopouzdanjem. Ništa ne može da se priča unapred. Igramo za nas, kao i do sada. Treba da damo sve od sebe, pa ćemo videti.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Vladan Milojević potom se osvrnuo na utakmicu od pre 27 godina i poraz Zvezde u Kelnu.

- Istoriju treba ostaviti tamo gde treba da bude. Ovo je nova utakmica. Trudimo se da napravimo novi podvig. Desilo se šta se desilo. Posle toga Zvezda je postala prvak Evrope.

Keln igra lošije nego prošle godine, nalazi se na dnu Bundeslige.

- Ne treba gledati na taj način. Keln je dobra ekipa. Uvek dođe do krize rezultata ili krize igre. Imaju problema sa povredama i to je poremetilo koncepciju njihovog trenera. Keln je Keln, predstavnici su nemačkog fudbala. Nikada ne odustaju, to što su loši u Bundesligi nije za nas prednost.

Povreda standardnog štopera Vujadina Savića sigurno je donela pomeranja u odbrani.

- Imam veliki roster dobrih igrača. Svi koji su došli zaslužuju da igraju. Vujadin je povređen i nije sa nama. Ko god bude igrao daće sve od sebe. Videćemo, imam nekih nedoumica. Svi koji su do sada igrali opravdali su moje poverenje. Verujem da će i sada biti tako - istakao je Milojević.

Damijan Le Talek smatra da je izostanak Savića hendikep,ali da ima ko da ga zameni.

- Žao mi je Vujadina, ali ko god ga zameni, Babić ili Frimpong neće biti problema. Bilo ko od mjih dvojice daće sve od sebe da Zvezda ostvari dobar rezultat - kazao je Francuz.

Francuski internaciolac pohvalio je Keln, ali i napomenuo da se Zvezda nikoga ne plaši.

- Keln ima jak tim, nije ih bilo u Evropi 25 godina. Radi se o dobroj i iskusnoj ekipi. Mislim da možemo da se nosimo ravnopravno sa njima.

(Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track