VERUJE U POBEDU Rukavina: Pobedom protiv Austrije da rešimo kvalifikacije
Foto: Reuters

pobednički mentalitet

VERUJE U POBEDU Rukavina: Pobedom protiv Austrije da rešimo kvalifikacije

Fudbal -

Srpski fudbaler Antonio Rukavina rekao je da veruje da će reprezentacija uspeti da pobedi Austriju i tako kolo pre kraja završi posao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Dosta se podigla euforija posle Irske, kao da smo već 99 odsto na Svetskom prvenstvu. Mislim da će nam selektor skrenuti pažnju, a i ja sam imam tako mišljenje da nismo sve rešili, jer znamo kroz istoriju da je nekim generacijama bio potreban jedan bod iz dve utakmice, pa nisu uspele da se plasiraju. U fudbalu je sve moguće, ali verujem da ćemo pobedom protiv Austrije završiti ove kvlaifikacije kako smo započeli i kako smo planirali", rekao je Rukavina za agenciju Beta.

Srbija će 6. oktobra na stadionu "Ernst Hapel" u Beču gostovati Austriji u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u kom će imati priliku da izbori plasman u Rusiju.

"Lepo je što nas nacija već vidi na Mundijalu i što sada svi isčekuju da budemo na prvenstvu. Pritisak je veliki, ali ne mislim da je veći nego u prvom kolu protiv Irske kod kuće, kada smo počinjali novi ciklus sa negativnim rezultatima u prošlosti. Tada je pritisak bio veći nego sada. Sada nas drži pobednički mentalitet", rekao je Rukavina.

U Austriji se očekuje da će na stadionu biti veliki broj srpskih navijača, a Rukavina je rekao da ga to raduje.

"Očekujem dobro atmosferu. Velika je potražnja za kartama. Ipak, to je naš grad. Siguran sam da će biti dosta naših ljudi iz Austrije, ali i da će doći iz Srbije. Sigurno da će nam biti veliki vetar u leđa. Mnogi govore da će u Beču biti kao da igramo kod kuće. Lepo je što je tako, ali znamo austrijski mentalitet, oni nikada ne posustaju, to je nemačka škola, siguran sam da će pokušati sve da nas spreče da uzmemo tri boda", zaključio je Rukavina.

Beta, foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko to sme da meša sport i politiku?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track