PARTIZAN PROSLAVIO 72. ROĐENDAN: Ponosni na istoriju, spremni za budućnost
Foto: Beta

NAGRAĐENI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE

PARTIZAN PROSLAVIO 72. ROĐENDAN: Ponosni na istoriju, spremni za budućnost

Fudbal -

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je danas u Beogradu 72. godine od osnivanja, a najuspešnim klubovima i pojedincima dodeljene su godišnje nagrade.

Na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik za najuspešniji muški klub proglašen je fudbalski klub, osvajač duple krune u prošloj sezoni, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo karate klubu, osvojaču Kupa Srbije.

Priznanje za najuspešnije sportiste dobili su vaterpolista Nikola Jakšić i strelkinja Andrea Arsović, dok je najuspešniji trener Marko Nikolić, bivši šef stručnog štaba fudbalskog kluba.

Najuspešnija juniorska ekipa u konkurenciji juniora je vaterpolo klub, nagradu za najuspešnijeg juniora dobio je džudista Darko Brašnjović, dok je najuspešnija juniorka karatistkinja Aleksandra Janković.

"Četvrti oktobar je važan dan u kući, kada je cela porodica na okupu. Ovo je dan kada sumiramo uspehe, ali i konstatujemo i teške trenutke kroz koje svaka porodica neminovno prolazi i iz onih koje porodice kao što je naša uvek izađe još jača i bolja", rekao je predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić.

Kada je reč o rezultatima, po rečima Vučelića, Partizan može da se pohvali još jednom uspešnom godinom.

"Ove sezone su klubovi JSD Partizan u seniorskoj konkurenciji osvojili pet titula prvaka države i četiri titule u kovima. U pojedinačnoj konkurenciji osvojeno je više od 100 medalja. Na međunarodnoj sceni, kada su u pitanju svetska i evropska prvenstva, osvojeno je šest medalja u seniorskoj konkurenciji i 13 u mlađim kategorijama", rekao je Vučelić.

Vučelić je rekao da je "realnost da su vremena teška i turbulentna“.

"Teška u najvećoj meri ekonomski. Govoriti o nezavidnoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi sport u Srbiji sada već predstavlja opšte mesto. U svojim nastojanjima da da prevaziđemo izazove, JSD Partizan je pokazalo dve svoje važne osobine. Prva je žilavost, u smislu čvrtsine strukture i jedinstva društva u celini, a druga je elastičnost u smislu dobre procene trenutnog stanja i prilagođavanja situacijama", rekao je Vučelić.

Na svečanosti u Teleoptiku uručena su i specijalna priznanja. Andrei Arsović dodeljeno je posebno priznanje za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Posebno priznanje dodeljeno je i vaterpolistima Radomiru Drašoviću, Nebojši Toholju, Petru Tomiću, Nikoli Lukiću, Đorđu Vučinići, Marku Jankoviću, Filipu Radojeviću, Petru Velkiću, Milutinu Belopavloviću i Nikoli Radonjiću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prenstvu za juniore.

Veslačima Nenadu Beđiku i Milošu Vasiću uručeno je specijalno priznanje za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, dok su nagradu dobili i veslači Igor Djerić i Aleksandar Bedjik za srebro na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine.

Posebno priznanje dobio je i košrakaš Tadija Tadić za osvojeno zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu, kao i Dušan Tanasković i Stevan Karapandžić za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete.

Za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u ekipnoj konkurenciju posebno priznanje dobio je i kuglaš Milan Jovetić.

Posebna priznanja dobili su i klubovi, prvaci i osvajači Kupa u seniorskoj konkurenciji: fudbalski klub, vaterpolo klub, ženski karate klub, biciklistički klub, veslački i klub dizača tegova u ženskoj konkurenciji.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Tišina, profesor Teodosić drži čas!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track