MEČ ODLUKE ZA CRNOGORCE Savić: Znamo kako se pobeđuje Danska
Foto: Fonet/AP

Euforija u Podgorici

MEČ ODLUKE ZA CRNOGORCE Savić: Znamo kako se pobeđuje Danska

Fudbal -

Bivši as Partizana puca od samopouzdanja pred današnji ključni meč za plasman na Svetsko prvenstvo

Fudbalska groznica trese Podgoricu i čitavu Crnu Goru, a kako i ne bi kada reprezentacija večeras (20.45) bije ključnu bitku za plasman na Svetsko prvenstvo. „Đetići“ su već pobedili Dansku u Kopenhagenu, a sada imaju priliku da preko njih uđu u baraž za Mundijal, a možda čak i da stignu do prve pozicije u grupi koja direktno vodi u Rusiju.

Selektor Danske Age Harejde po dolasku u bivšu jugoslovensku republiku priznaje da se još nije oporavio od crnogorskog šamara u Kopenhagenu, a upravo to je dalo dodatni motiv četi Ljubiše Tumbakovića pred večerašnji okršaj s njima.

foto: Fonet/AP

- Čitao sam neke izjave Danaca, video da se čude kako smo ih pobedili, pa ćemo probati da im priredimo još jedno čudo - puca od samopouzdanja bivši igrač Partizana i član madridskog Atletika Stefan Savić.

- Igrao sam mnogo velikih utakmica, bio akter finala Lige šampiona, ali ova ima poseban značaj jer nastupam za reprezentaciju - dodao je Savić, svestan da trijumf garantuje drugo mesto i baraž za Svetsko prvenstvo.

- Moramo da damo sve, još veći motiv nam je to što igramo kod kuće. Na startu kvalifikacija smo realno bili ispod nekih reprezentacija po kvalitetu, ali smo pokazali da možemo da se nosimo s njima. Mislim da imamo snage da napravimo još jedan, presudan korak i osvojimo drugo mesto, ali što se ne bismo i direktno plasirali na Mundijal - zaključio je Savić.

Pune tribine

SPREMNI ZA SLAVLJE

Navijači Crne Gore mobilišu se s jasnim ciljem - da pomognu fudbalerima da se domognu Svetskog prvenstva. Tribine stadiona u Podgorici biće ispunjene do poslednjeg mesta, a karte se prodaju po ceni od pet do 15 evra.

foto: Reuters

Reč selektora

TUMBA: NA POBEDU!

Bivši trener Partizana, sada selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković postavio je jasan cilj.

- Svaki put želimo pobedu, pa i sada, tim pre što nam pobeda ovoga puta zaista mnogo donosi. Crna Gora je zaslužila makar baraž za Svetsko prvenstvo - jasan je Tumbaković.

Kurir / G. F.

Foto: Fonet/Ap, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Tišina, profesor Teodosić drži čas!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track