FUDBALERI SRBIJE MOGU U TREĆI ŠEŠIR: Navijamo za Irsku, Grčku i Novi Zeland!
Foto: Dado Đilas

U SUSRET ŽREBU

FUDBALERI SRBIJE MOGU U TREĆI ŠEŠIR: Navijamo za Irsku, Grčku i Novi Zeland!

Fudbal -

Ukoliko Irci, Grci ili Novozelanđani izbace svoje rivale, Muslinovi „orlovi“ biće bolje plasirani na žrebu grupa Svetskog prvenstva u Rusiji naredne godine

Fudbalska reprezentacija Srbije biće najverovatnije u četvrtom šeširu na žrebu za Mundijal, koji će 1. decembra biti održan u Kremlju, u Moskvi.

Mnogo bi toga moralo da se poklopi da „orlovi“ pređu u treći šešir, pa je realnija varijanta da budemo u poslednjem. Opet, u „viši rang“ mogli bismo ako Grčka ili Republika Irska prođu baraž, što nije nemoguće, iako će za protivnike imati selekcije Italije, Hrvatske, Danske ili Švajcarske. Grci i Irci imaju slabiji koeficijent od nas i prolaskom bi nas pogurali napred, jer je Srbija najbolje plasirani tim u četvrtom šeširu. Žreb za baraž biće održan 17. oktobra, a utakmice su na programu od 9. do 14. novembra. Druga nada za Srbiju je da Novi Zeland eliminiše Peru, što je takođe malo verovatno, ali nije nerealno. Ispadanje selekcije SAD pomoglo je Srbiji jer su imali bolji koeficijent.

Teorija kaže da bismo mogli u treći šešir ukoliko Senegal ne ode na Mundijal. I to je teško očekivati pošto su u svojoj grupi Senegalci sakupili osam bodova, dva više od Burkine Faso i Zelenortskih Ostrva, te imaju meč manje. Ostale su im utakmice s Južnom Afrikom, kod kuće i na strani. Dovoljan im je samo bod iz ta dva meča za Rusiju u slučaju da Burkina Faso i Zelenortska Ostrva remiziraju u poslednjoj utakmici.

U svakom slučaju, Srbiju čeka pakleni žreb. Velika verovatnoća je da će „orlovi“ na kraju završiti u grupi s Brazilom ili Argentinom, pošto u jednoj grupi mogu biti najviše dve selekcije iz Evrope. U prevodu, dobićemo još jedan evropski tim iz drugog ili trećeg šešira, te protivnika iz Afrike ili Azije.

Aleksandar Radonić

foto: Infografika

Liga nacija kreće 2018.

SRBIJA OPET SA ALBANIJOM

UEFA je objavila sastave grupa za novo takmičenje, Ligu nacija, koja će početi u septembru 2018. Reprezentacije iz Evrope podeljeni su u četiri lige, a Srbija je u trećoj, zajedno s Mađarskom, Rumunijom, Škotskom, Slovenijom, Grčkom, Albanijom, Norveškom, Crnom Gorom, Izraelom, Bugarskom, Finskom, Kiprom, Estonijom i Litvanijom.

Ispali Amerika, Čile, Paragvaj

MUNDIJAL BEZ LARISE RIKELME

Fudbaleri SAD gledaće Mundijal preko TV, prvi put posle 32 godine, pošto su poraženi od Trinidada i Tobaga (1:2). Panama se plasirala nepostojećim golom protiv Kostarike (2:1).

Na SP neće ići ni Paragvaj, koji je kod kuće izgubio odlučujući meč od Venecuele (0:1), pa Rusija tako neće videti navijačicu Larisu Rikelme, koja se proslavila na Mundijalu 2010.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: E to je uloga Partizana i Zvezde u srpskom fudbalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track