NASTAVLJA SE SUPERLIGAŠKI KARAVAN: Crvena zvezda dočekuje Mačvu
Foto: Dado Đilas

posle reprezentativne pauze

NASTAVLJA SE SUPERLIGAŠKI KARAVAN: Crvena zvezda dočekuje Mačvu

Fudbal -

Fudbalsko prvenstvo Srbije nastaviće se za vikend posle reprezentativne pauze, a lider na tabeli Crvena zvezda dočekaće Mačvu iz Šapca u 13. kolu.
Zvezda je u prethodnom kolu Super lige izgubila od Napretka u Kruševcu, što joj je bio prvi poraz u prvenstvu, šokantnim golom Nikole Mitrovića u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena.

Ekipa trenera Vladana Milojevića je u sredu ubedljivo pobedila Dinamo iz Vranja u Kupu Srbije sa 1:0 i najavila povratak na pobednički kolosek. Mačva je dobro počela sezonu, a posle 12 kola zauzima 10. mesto sa 13 bodova.

Utakmica izmedju Zvezde i Mačve igraće se u subotu od 16.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, a navijači beogradskog kluba su krenuli u akciju povratka publike na najveći srpski stadion.

Crveno-beli vode na tabeli sa 28 bodova, tri više uz utakmicu manje od drugoplasirane Vojvodine.

Vojvodina će pokušati da održi korak protiv Zemuna, u utakmici koja će se igrati takodje u subotu, ali će početi sat pre Zvezde.

Aktuelni šampion, trećeplasirani Partizan beleži promenjive rezultate, a posle remija bez golova sa Čukaričkim će pokušati da pobedi Radnik, u utakmici koja će se igrati u nedelju od 15.00 u Surdulici.

Partizan posle 11 odigranih utakmica ima 24 boda, koliko i četvrtoplasirani Voždovac, koji će u jednom od derbija kola gostovati Radničkom u Nišu u subotu od 16.00.

Radnički zauzima šesto mesto sa 21 bodom, jednim manje uz utakmicu više od Spartaka.

Klub iz Subotice dobro igra i je vezao nekoliko utakmica bez poraza, a seriju će pokušati da nastavi u subotu od 17.00, kada će igrati protiv Rada na Banjici.

Čukarički će po lošem pamtiti remi sa Partizanom, zbog teške povrede napadača Ognjena Mudrinskom, kojem sledi duga pauza.

Klub sa Banovog brda posle 12 kola ima 20 bodova, a u subotu od 17.00 će dočekati Javor, koji ove sezone igra iznenadjujuće loše i zauzima pretposlednje mesto sa sedam bodova, koliko imaju još Bačka i poslednjeplasirani Borac.

Upravo će Bačka i Borac igrati medjusobno u nedelju od 15.00 u Bačkoj Palanci.

Mladost ima slabe rezultate posle odlične prošle sezone kada je prvi put u istoriji kluba izborila Evropu, a u 13. kolu će pokušati da prekine niz od tri utakmice bez pobede.

Mladost će u Lučanima u nedelju od 17.00 dočekati kruševački Napredak, koji je motivisan posle velikog trijumfa nad Zvezdom.

Napredak je osmi na tabeli sa 17 bodova, pet više od Mladosti, koja zauzima 12. poziciju u Super ligi.

Beta, foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: E to je uloga Partizana i Zvezde u srpskom fudbalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track