JAVNOST KIVNA ZBOG MOGUĆE SMENE SELEKTORA: Kokeza, ne diraj Muslina!
Foto: Nebojša Mandić

FRKA

JAVNOST KIVNA ZBOG MOGUĆE SMENE SELEKTORA: Kokeza, ne diraj Muslina!

Fudbal -

Svaka čast Piksiju, ali čemu otkaz posle najvećeg uspeha u poslednjih nekoliko godina. Muslin je najzaslužniji za to što je Srbija na Svetskom prvenstvu, kaže Den Tana

Srbija se još nije otreznila od plasmana na Svetsko prvenstvo a već smenjujemo selektora - istog onog koji nas je odveo na žarko željeni Mundijal u Rusiju.

Fudbalska javnost u šoku prati situaciju u Fudbalskom savezu Srbije, ali i u strahu da bilo šta loše kaže za predsednika Slavišu Kokezu kako mu se oštra reč ne bi obila o glavu. Svi primećuju da se Muslinu pakuju afere kako bi se došlo do pokrića za njegovu smenu. Počelo je sa „slučajem Sergej Milinković-Savić“, a Kurir saznaje da se kuje i navodna afera „Prijović“.

Slavoljub Muslin je otputovao u Francusku i ne želi da komentariše moguću smenu. Njegov navodni naslednik, koga Kokeza želi već na Mundijalu, nalazi se u Kini i ne javlja se na telefonske pozive, dok je šokantnu vest s Terazija s nevericom ispratio i Dobrivoje Tanasijević Den Tana.

- Ne mogu da verujem... - počeo je priču Den Tana:

- Šokiran sam, pa Muslin i njegovi igrači su najzaslužniji za to što smo napravili ovakav uspeh i plasirali se na Mundijal. Uradio je nešto što nije pošlo za rukom petorici naših i jednom stranom selektoru. Nešto za šta sam ja smatrao da je nemoguće. Pravo da vam kažem, smena Muslina je najveća fudbalska glupost koju sam čuo u životu.

Bivši predsednik Crvene zvezde ističe da Dragan Stojković poseduje kvalitet, ali ne veruje da je njegov dolazak na klupu „orlova“ moguć pre Mundijala.

- Piksi ima jak ugovor u Kini, veoma je talentovan i na putu je da postane trener svetskog renomea. Nemam ništa protiv njega, naprotiv, ali ne znam koliko je realno da on postane selektor. Imao je ponudu da vodi Svonsi u Premijer ligi, ali je iskočio Guangdžou - istakao je Tanasijević i zaključio:

- Verujte mi, smena Slavoljuba Muslina u ovom trenutku bila bi srpska fudbalska tragedija!

Austrija i Gruzija

NIKO VIŠE NE PAMTI TRI LOŠA POLUVREMENA

Den Tana se slaže da je Srbija igrala loše protiv Austrije u Beču i Gruzije u Beogradu, ali i ističe da je krajnji rezultat bitniji od tri loša poluvremena.

- Za mene je rezultat uvek bio ispred igre. Rezultat će biti upamćen i on je najvažniji, a kako smo igrali, biće brzo zaboravljeno.

foto: Zorana Jevtić

Reč igrača

MILIVOJEVIĆ: DAJTE MUSLINU UGOVOR NA 10 GODINA

Reprezentativac Luka Milivojević nedavno je izneo odličnu paralelu kada je reč o selektoru.

- Potrebno je da pogledamo šta rade velike reprezentacije, Nemci na primer. Imaju jednog selektora već duži niz godina. Našli su pravog stručnjaka i dali mu podršku. I mi sad imamo dobrog selektora, imamo tim i generaciju mladih fudbalera, sad Muslinu treba dati duži ugovor od jednog ciklusa - nedavno je rekao za Kurir as Kristal palasa.

Takva smo nacija

MAJSTORI SMO DA BLATIMO USPEŠNE

Den Tana je svojevremeno na svojoj koži osetio šta znači srpsko fudbalsko blato i kako ono može da svakoga isprlja.

- Mi smo neverovatni, mislim kao nacija. Svakog ko napravi neki uspeh pokušavamo da srozamo što dublje po sistemu da komšiji crkne krava. Mnogo je zavisti, ne samo u fudbalu nego u svim segmentima društva. Za to smo majstori - zaključio je Dobrivoje Tanasijević, popularni Den Tana.

Tribina

KOMENTARI ČITALACA

- Ma šta hoće taj Kokeza, zar mu je malo to što idemo na Svetsko? Devet pobeda i jedan poraz je malo. Ajte, molim vas, pa to je čist bezobrazluk.

- Opet mafija u reprezentaciji. Muslin sigurno nije dao da igra nečiji pulen, pa mora da ode. Strašno.

- Tako je bilo i s Antićem, čovek stvorio ekipu, atmosferu u timu, jedinstvo, rezultat, pa ga Tole oterao i još debelo platio odštetu. Posle njega došli su razni „prolaznici s ulice“, a mi smo bili u kanalu... i to nam nije bilo za nauk. Zašto opet?

- Muslin je odličan trener, smenite Kokezu i ostale političare u fudbalu.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track