(VIDEO) KONAČNO IZRAČUNATO: Evo koliko bi danas vredeli Pele i Maradona!
Foto: Fonet

IGRALI ZA KIKIRIKI NASPRAM DANAŠNJIH ASOVA

(VIDEO) KONAČNO IZRAČUNATO: Evo koliko bi danas vredeli Pele i Maradona!

Fudbal -

Konačno se neko dosetio kako da proceni koliki bi bili transferi velikana svetskog fudbala poput Pelea i Maradone da igraju u današnje vreme.

Portal giffgaff napravio je formulu. Poredeći učinak bivših fudbalera sa onima koji danas igraju, a sve u zavisnosti od njihovih godina, uspeli su da procene vrednost nekadašnjih asova.

Nejmar je letos srušio rekord prelaskom iz Barselone u PSŽ za 222 miliona evra, a onda je Barselona platila Dortmundu 130 miliona evra za Osmana Dembelea, koji je takođe postao skuplji od Pola Pogbe. Naime, Francuz je bio rekorder godinu dana, jer ga je Mančester junajted platio Juventusu 105 miliona na leto 2016.

A koliko bi danas vredeli Pele, Dijego Armando Maradona, Ferenc Puškaš, Johan Krojf, Mišel Platini i ostali najbolji igrači 20. veka? Tada se nije ovoliko ulagalo u fudbal, pa su oni u to vreme "igrali za kikiriki" naspram ovih današnjih fudbalskih asova.

Portal giffgaff procenio je da bi Pele danas vredeo 394 miliona evra poredeći ga sa Nejmarom do odlaska u Pariz. Da je rođen pola veka kasnije legendarni Brazilac bi ovom računicom bio najskuplji na svetu.

Slavni Mađar Ferenc Puškaš je, takođe posle poređenja sa Nejmarom, procenjen na 290 miliona evra, a Johan Krojf na 271 milion. Do cene Holanđanina došlo se povlačenjem parelele sa Aleksandrom Lakazetom.

Dalje, Džordž Best bi danas vredeo 176 miliona, Mišel Platini 174 miliona, Paolo Maldini 125 miliona, Tjeri Anri 116 miliona...

Maradona je procenjen na "samo" 105 miliona evra, a njegov pandam bio je Romelu Lukaku.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track