BUNDESLIGA: Hanover pobedio Dortmund, trijumf Herte
Foto: EPA David Hecker

NEMAČKO PRVENSTVO

BUNDESLIGA: Hanover pobedio Dortmund, trijumf Herte

Fudbal -

Fudbaleri Hanovera pobedili su danas na svom terenu Borusiju Dortmund sa 4:2, dok je Herta sa 2:1 trijumfovala protiv Hamburga, a Šalke i Volfsburg igrali su nerešeno 1:1, u utakmicama 10. kola nemačke Bundeslige.

Hanover je pred svojim navijačima potvrdio da se nalazi u usponu forme i pobedom protiv lidera šampionata uhvatio priključak s vodećim ekipama.

Domaćin je do prednosti stigao pogotkom Žonatasa 20. minutu iz jedanaesterca, da bi samo sedam minuta kasnije Dan-Aksel Zagadu doneo Borusiji izjednačenje.

Hanover je na poluvreme ipak uspeo da ode s prednošću, a gol je postigao Ila Bebu u 40. minutu na asistenciju Žonatasa.

Borusija Dortmund je preko Andreja Jarmolenka u 52. minutu ponovo uspela da dodje do izjednačenja, ali je samo sedam minuta kasnije Zagadu dobio direktan crveni karton.

To je olakšalo posao Hanoveru koji je samo minut kasnije golom Feliksa Klausa ponovo došao do prendosti, da bi pitanje pobednika rešio Bebu u 86. minutu.

Herta je kod kuće lako pobedila Hamburg, a golove za pobedu postigli su Niklas Štark u 17. i Karim Rekik u 50. minutu. Strelac jedinog pogotka za goste bio je 17-godišnji Jan-Fiete Arp u 73.

Šalke je imao pobedu nad Volfsburgom u rukama, s obzirom na to da je vodio od 43. minuta golom Nabila Bentalea iz jedanaesterca, ali su gosti u trećem minutu sudijske nadoknade vremena pogotkom Divoka Origija stigli do izjednačenja i velikog boda.

U ostalim mečevima, Borusija Menhengladbah je sa 3:1 u gostima pobedila Hofenhajm, dok je Bajer Leverkuzen posle preokreta sa 2:1 pobedio Keln.

Borusija Drotmund ima 20 bodova iz 10 utakmica, jedne više od Bajern Minhena koji takodje ima isti broj bodova, ali se večeras sastaje sa Lajpcigom koji je treći sa 19, dok je Hanover četvrti sa 18, a Šalke je peti sa 17 koliko ima i Borusija Menhengladbah.

kurir.rs / Beta

foto: EPA David Hecker

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track