KRSTAJIĆ VODI REPREZENTACIJU NA DALEKI ISTOK: Milinković-Savić debituje za Orlove, nema Svilara, ali ima još iznenađenja
Foto: Fonet

SPISAK V.D. SELEKTORA

KRSTAJIĆ VODI REPREZENTACIJU NA DALEKI ISTOK: Milinković-Savić debituje za Orlove, nema Svilara, ali ima još iznenađenja

Fudbal -

V.d. selektora “A” reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je imena igrača za predstojeće prijateljske mečeve protiv Kine, 10. novembra u Gvangžuu, i Južne Koreje, četiri dana kasnije u Busanu.

U odnosu na Muslinove spiskove, na ovom se nalazi as Lacija Sergej Milinković-Savić, oko koga se i podigla najveća bura.

Smatra se da je njegovo nepozivanje i glavni uzrok raskola na relaciji FSS - Muslin, zbog kog je i došlo do raskida saradnje.

Nova imena su i Marko Grujić iz Liverpula i Miloš Veljković iz Verdera, kome doduše ovo neće biti prvi put da se nađe u "A" reprezentaciji.

Na spisku nema mladog supertalentovanog golmana Benfike, Mila Svilara.

"Što se tiče talentovanog golmana Benfike Mila Svilara, kao što je najavljeno pre nekoliko dana FS Srbije je u intezivnoj komunikaciji sa njim i sa njegovim ocem. U toku je rešavanje administrativnog dela posla, tako da ćemo u narednim danima objaviti više informacija. Ono što je sigurno to je da postoji obostrana želja da Mile Svilar obuče dres državnog tima Srbije", stoji u saopštenju FSS.

Na spisku su 24 igrača...

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi) i Aleksandar Jovanović (Arhus).

Odbrana: Antonio Rukavina (Viljareal), Branislav Ivanović (Zenit), Nikola Maksimović (Napoli), Matija Nastasić (Šalke), Duško Tošić (Bešiktaš), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma) i Ivan Obradović (Anderleht).

Sredina terena: Luka Milivojević (Kristal palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Gudelj (Tjandjin), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Adem Ljajić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Ljubomir Fejsa (Benfika) i Marko Grujić (Liverpul).

Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Aleksandar Mitrović (Njukasl) i Aleksandar Prijović (PAOK).

Okupljanje reprezentacije zakazano je za ponedeljak, 6. novembra, u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a dan kasnije planiran je odlazak u Kinu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li su fudbalske sudije potrošna roba za jednokratnu upotrebu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track