NEZAPAMĆENE MERE BEZBEDNOSTI: Albance čuva 700 policajaca! Evo kako su oni videli Beograd! Jedna stvar im posebno upada u oči
Foto: Dado Đilas

UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

NEZAPAMĆENE MERE BEZBEDNOSTI: Albance čuva 700 policajaca! Evo kako su oni videli Beograd! Jedna stvar im posebno upada u oči

Fudbal -

Za utakmicu između Partizana i Skenderbega, kao "visokorizičnu", predviđene su do sada nezabeležene mere bezbednosti u Beogradu.

Da bojazan od incidenata nije bez razloga potvrdilo se danas kada je srpska policija u Preševu zaustavila trojicu Albanaca sa skrivenim dronom, čiji je plan da prekinu meč u Humskoj bio više nego očigledan.

Mere obezbeđenja podignute su na najviši nivo ne samo za četvrtak na dan utakmice i tokom meča, već i tokom srede, kada je ekspedicija Skenderbega koja broji 50 članova stigla u Beograd.

Gosti iz Korče imali su nezapamćeno policijsko obezbeđenje od aerodroma "Nikola Tesla" do hotela u kome su u prepodnevnim satima smešteni. Takođe, veliki broj pripadnika organa reda sve vreme je ispred hotela i u njegovoj okolini.

Inače, Albanci su sa sobom poveli sedmoricu pripadnika klupskog obezbeđenja, kao i dvojicu policajaca.

Albanski mediji najmanje se bave utakmicom, uglavnom izveštavaju o merama bezbednosti u Beogradu. Jedna stvar posebno im je upala u oči: danas nisu primetili snage Vojske Srbije koje su bile angažovane kada je u oktobru 2014. godine gostovala reprezentacija Albanije.

Na današnjem sastanku predstavnika Partizana, Skenderbega i UEFA sa bezbednosnim strukturama dogovoreno je da će na stadionu u Humskoj i oko njega biti postavljeno čak 90 kamera!

Takođe, doneta je odluka da će o bezbednosti tokom utakmice brinuti 700 srpskih policajaca!

Duel četvrtog kola Lige Evrope između Partizana i Skenderbega igraće se u četvrtak od 19 sati.

Isti rivali sastali su pre dve nedelje u Elbasanu, gde golova nije bilo.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zašto je meč u Londonu utakmica decenije za Zvezdu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track