LIVERPUL ISPRED REPREZENTACIJE: Salah propušta utakmicu Egipta i Gane u kvalifikacijama za SP
Foto: foto: Reuters

SKONCENTRISAN NA LŠ I PREMIJER LIGU

LIVERPUL ISPRED REPREZENTACIJE: Salah propušta utakmicu Egipta i Gane u kvalifikacijama za SP

Fudbal -

Egipatski fudbalski reprezentativac Mohamed Salah propustiće predstojeću utakmicu protiv Gane u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, kako bi se koncentrisao na utakmice svog kluba Liverpula u Premijer ligi i Ligi šampiona, saopštio je Fudbalski savez Egipta.

Selektor Egipta Ektor Kuper je umesto Salaha u tim pozvao Mahmuda Abdela Razeka, poznatijeg po nadimku Šikabala. To je nagrada za Šikabalu za dobre igre u saudijskom klubu El Raedu. Reprezentacija Egipita se kolo pre kraja kvalifikacija plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je osvojila prvo mesto u Grupi E, ispred Ugande, Gane i Konga.

Egipat će 12. novembra igrati protiv Gane i to će biti svojevrstan test kako će igrati bez svog najboljeg igrača Salaha, koji je postigao pet od ukupno sedam golova ekipe. Selektora mnogi kritikuju u Egiptu pošto se, navodno, mnogo oslanja Salaha. Mediji mu se rugaju, navodeći da je njegova strategija - dodati loptu Salahu.

Salah je sa Liverpulom šesti na tabeli Premijer lige sa 12 bodova manje od vodećeg Mančester sitija, dok je u Ligi šampiona prvi u Grupi E posle četiri kola.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track