SKANDAL VEKA! KOKEZA TRAŽIO DA IGRA ZA REPREZENTACIJU, MUSLIN GA OTKAČIO: Evo zašto je smenjen selektor!
Foto: Zorana Jevtić, Kurir

BRUKA I SRAMOTA! O OVOME NIKO NE SME DA PIŠE!

SKANDAL VEKA! KOKEZA TRAŽIO DA IGRA ZA REPREZENTACIJU, MUSLIN GA OTKAČIO: Evo zašto je smenjen selektor!

Fudbal -

Srbija se još nije oporavila od šoka - smene selektora Slavoljuba Muslina, a Slaviša Kokeza nastavlja da urušava sve što iole vredi u našem fudbalu.

Kurir je ekskluzivno još 19. oktobra objavio da predsednik Fudbalskog saveza Srbije planira smenu trenera koji je odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo, a sada otkrivamo i to da je Kokeza tražio Muslinu da ga uvrsti na spisak reprezentativaca za meč sa Gruzijom!

Nepozivanje Sergeja Milinković-Savića u nacionalni tim, podmlađivanje selekcije ili loša igra u poslednjih nekoliko utakmica, neki su od razloga raskida saradnje s Muslinom. Međutim, o ovome niko ne sme da piše i priča - Slaviša Kokeza je od Slavoljuba Muslina tražio da igra protiv Gruzije! Zvuči neverovatno, ali istinito!

foto: Zorana Jevtić

Omalovažavanje rivala

- Bio je dogovor da, ako nam ne trebaju bodovi protiv Gruzije, stavim Kokezu na klupu, ali ja sam to shvatio kao šalu. Nadam se da se i on šalio - potvrdio je Muslin informaciju Kurira.

Slaviša Kokeza je tako još jedanput potvrdio da pošto-poto želi sebe da promoviše, ne razmišljajući o posledicama koje bi mogao da snosi Fudbalski savez Srbije. U najmanju ruku, to bi bilo omalovažavanje protivnika, što se kosi s pravilnikom UEFA, ali i organizacije koja bi trebalo da bude više nego ozbiljna, a to je Fudbalski savez Srbije.

MUSLIN ZA KURIR: Bio je dogovor da, ako nam ne trebaju bodovi protiv Gruzije, stavim Kokezu na klupu. Nadam se da se šalio

foto: Kurir, FOTOMONTAŽA

Nije tajna da Slaviša Kokeza povremeno igra za svoj klub Brodarac, koji se takmiči u Zonskoj ligi Beograda. Na terenu pored Save, u blizini Železničke stanice, predsednik FSS redovno trenira i održava fizičku spremu. Sa svojih 40 leta solidno barata loptom, a poslednju zvaničnu utakmicu odigrao je 10. septembra protiv Turbine u Velikim Crljenima, kada je njegov klub poražen sa 1:0, a on na terenu proveo od 62. minuta. Tokom proleća, Kokeza je odigrao meč za Brodarac protiv Jedinstva iz Surčina, koje je u to vreme bilo plasirano za rang više. Na tom meču je tri puta asistirao za gol, a Brodarac je slavio rezultatom 5:3 i izborio plasman u finale Kupa Beograda. Tu utakmicu gledao je i sportski direktor reprezentacije Goran Bunjevčević. Brodarac je kasnije izgubio u finalu od Radničkog na penale (3:4), pošto Kokeza nije igrao tu utakmicu, već je bio u publici.

Cirkus nije uspeo

A na insistiranje Kurira da kaže nešto više o zahtevu Slaviše Kokeze da igra protiv Gruzije - kako je došao na tu ideju, kada i iz kog razloga, Slavoljub Muslin je ipak odbio da bilo šta priča o njemu.

- To je bila samo šala - završio je smenjeni selektor, očito povređen zbog svega što mu se dogodilo ove jeseni u FSS.

Naravno, cirkusantsku predstavu u režiji Slaviše Kokeze pokvario je neplanirani poraz Srbije od Austrije u Beču. Kokeza je želeo da uđe u istoriju međunarodnog sporta kao jedini čovek koji je kao predsednik nekog fudbalskog saveza odigrao i zvaničnu utakmicu za reprezentaciju. Sigurno je da ne bi imao nijedan problem da se skine i u dresu Srbije odigra taj jedan meč, jer prema pravilima FIFA, fudbaleri amateri imaju ista prava kao i profesionalci kada su ovakve utakmice u pitanju. U Evropi, selekcije Gibraltara, Lihtenšajna i Farskih Ostrva čine baš igrači koji imaju amaterski i poluprofesionalni status. Pitanje je samo kako bi FIFA gledala na ovu ujdurmu, odnosno da li bi kaznila Srbiju zbog hira jednog čoveka.

Kurir je inače juče stupio u kontakt sa Slavišom Kokezom, a on se u svom stilu branio - napadom.˝

foto: Nebojša Mandić

Muslinova šala postala zbilja

VRATA TIMA SRBIJE OTVORENA SVIMA, PA I KOKEZI!

Slavoljub Muslin dao je video-intervju Kuriru 15. oktobra 2016, u kom je najavio mogućnost da Slaviša Kokeza zaigra za „orlove“.

Na šaljivo pitanje da li bi mu ukazao šansu u nekoj prijateljskoj utakmici, pošto je Kokeza aktivni fudbaler Brodarca, Muslin je odgovorio:

- Prvo, nama mnogo znači podrška koju imamo od predsednika i ostalih ljudi iz Saveza. Osećamo to jedinstvo. Drugo, igrače ne delim na mlade i stare. Svima su vrata otvorena, pa i njemu (smeh)!

foto: Dragana Udovičić

Stigao i do „Slagalice“

U KOM SPORTU SE PROSLAVIO KOKEZA?!

Slaviša Kokeza postao je vrlo popularan u javnosti otkad je na čelu FSS. Tako je 3. februara 2017. u kvizu „Slagalica“ takmičarima postavljeno u najmanju ruku neobično pitanje: „U kom sportu se proslavio Slaviša Kokeza?“ Odgovor je bio - fudbal, iako je Kokezin najviši domet peta liga s Brodarcem.

Nekoliko dana ova tema je bila najkomentarisanija na društvenim mrežama.

foto: Kurir

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Zorana Jevtić, Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kokeza novi reprezentativac Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track