KOCKASTI GLEDAJU KA RUSIJI Lovren i Perišić: Verujemo da Hrvatska može na SP
Foto: Fonet AP

NADAJU SE

KOCKASTI GLEDAJU KA RUSIJI Lovren i Perišić: Verujemo da Hrvatska može na SP

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Dejan Lovren rekao je da njegovu ekipu čeka težak posao protiv Grčke u baražu za Svetsko prvenstvo, ali da veruje u pobedu i plasman u Rusiju.

"Ovo su za Hrvatsku dve najvažnije utakmice u godini. Svi očekujemo pobedu, ali neće biti lako. Pamtimo poraz u Grčkoj 2011. godine, ali mislim da smo učili iz tih grešaka i sada smo iskusniji. Čvrsto verujemo da možemo da se plasiramo na SP, što je težak posao bez obzira na imena klubova za koje igramo", kazao je Lovren.

Fudbaleri Hrvatske igraju u četvrtak, 9. novembra, od 20.45 na zagrebačkom Maksimiru protiv Grčke, prvu utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo.

Revanš je na programu tri dana kasnije na stadionu Olimpijakosa u Atini.

Hrvatska se ne boji pritiska, zaključio je Lovren, a plasman u Rusiju, kako je rekao, treba da bude zajednički cilj.

"Bilo nam je 'biti ili ne biti' već u Ukrajini, pa smo pokazali da možemo da uspemo kada je najteže, sve opet zavisi od nas. Selektor će odlučiti o postavi i formaciji, ali osećam da smo snažni i da možemo uspeti", rekao je Lovren.

Krilni igrač Intera Ivan Perišić kazao je da priželjkuje pobedu u prvoj utakmici.

"Znamo šta želimo, svi priželjkujemo pobedu u prvoj utakmici koja bi nam olakšala revanš u Grčkoj. Njihova jača strana je defanziva, ali i mi imamo jaka oružja u napadu. I verujem da ćemo već u prvoj utakmici rešiti pitanje prolaska", rekao je Perišić.

kurir.rs / Beta

foto: Fonet AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Gol koji se zove "Pauk više ne živi ovde"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track