ZVEZDAN TERZIĆ NE DA TRENERA: Miloje, evo blanko čeka, upiši iznos!
Foto: Nemanja Pančić, Dado Đilas

NEMA MRDANJA

ZVEZDAN TERZIĆ NE DA TRENERA: Miloje, evo blanko čeka, upiši iznos!

Fudbal -

Generalni direktor crveno-belih želi da od Vladana Milojevića napravi Zvezdinog Fergusona tako što bi ga zadržao još dugo na Marakani

Ako je verovati Zvezdanu Terziću, trener Crvene zvezde Vladan Milojević uskoro će potpisati novi ugovor, tako da će navijači crveno-belih moći mirno da spavaju tokom zimske pauze.

Sve ono što je Vladan Milojević u proteklih pet meseci uradio u Crvenoj zvezdi nije prošlo nezapaženo u Evropi. Mnogi klubovi voleli bi da ga angažuju, a čelnici kluba s Marakane imaju samo jedan zadatak, da ga zadrže na stadionu „Rajko Mitić“ što duže.

- Vladan Milojević ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna i naša želja je da ga zadržimo. Pre 20 dana Mitar Mrkela i ja smo mu saopštili da ga čekamo na sastanku 13. decembra, kada se završi prvi deo sezone. Novi ugovor je na stolu, Miloja čeka blanko ček i na njemu je da odluči - rekao je Zvezdan Terzić za Kurir, a na naše pitanje može li Zvezda da se finansijski nosi sa bogatijim klubovima je odgovorio:

- Milojević će biti maksimalno ispoštovan, kao i dosad. Opet, sve u granicama naših novčanih mogućnosti. Miloje je mnogo dao Crvenoj zvezdi, ali i Zvezda njemu u ovih pet meseci. Obe strane imaju obavezu jedna prema drugoj.

foto: Privatna Arhiva

Terzić je izneo još jednu zanimljivu konstataciju, koja objašnjava koliko su ljudi u Zvezdi ozbiljni kada je zadržavanje sadašnjeg trenera u pitanju.

- Naša je želja da Vladan Milojević bude dugoročan projekat Crvene zvezde! Novi ugovor trebalo bi da glasi na dve ili tri godine, s tim da je naša želja da Milojević ostane u Crvenoj zvezdi 15 godina. Da bude ono što je bio Aleks Ferguson u Mančester junajtedu.

Vladan Milojević je napravio pravo sportsko čudo ove jeseni, postao je najuspešniji trener Crvene zvezde u poslednjih deset godina, uvevši ekipu u grupnu fazu Lige Evrope sa ambicijama da se tamo i prezimi, a klub je i prvi u Superligi.

Prelazni rok

ČETIRI NOVA POJAČANJA

Narednih nedelja potpis na nove ugovore sa crveno-belima trebalo bi da stave neki igrači.

- Za nekoliko dana sve bi trebalo da bude rešeno sa Kangom, odnosno potpisaće novi ugovor. Ista je stvar i sa Srnićem. Sa Donaldom i Le Talekom pregovaramo. Ti igrači su u žiži, njih svi traže. U slučaju da neko od njih, ili svi, ode, mi već sada imamo spremne zamene. Blizu smo da završimo četiri nova igrača za zimu - jasan je Terzić.

Uspomena

PROĐE 20 GODINA OD DEBIJA U FOTELJI

Kurir je juče na svom portalu objavio zanimljiv tekst i fotografiju Zvezdana Terzića od pre 20 godina, odnosno njegovog prvog dana na mestu generalnog direktora u OFK Beogradu.

- Zanimljivo! Znam za tu fotografiju - kroz osmeh je prokomentarisao Terzić.

Čeka se internat

USKORO OTVARANJE NOVIH TERENA

Zvezdan Terzića zatekli smo juče ujutro na obodu Marakane kako nadgleda završne radove u omladinskoj školi.

- Još malo i biće sve gotovo. Nadam se da će za deset do 15 dana biti organizovano svečano otvaranje. Završavamo tri terena i salu za treninge tokom zime. Sledeće godine gradićemo internat. Sigurno je da ćemo podići nivo infrastrukture - poručio je Terzić.

foto: EPA

Zna se cena

BOAĆI KOŠTA VIŠE OD ČETIRI MILIONA

Najbolji strelac Crvene zvezde u svim takmičenjima ove sezone Ričmond Boaći sa 14 golova pod budnim je okom stranih klubova.

- Boaći može da ode samo ako ponuda bude jača od četiri miliona evra. Toliko smo imali ovog leta i odbili smo. Njega i još neke igrače prate mnogi klubovi, ali nijedna zvanična ponuda još nije došla u klub.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Nemanja Pančić, Dado Đilas, Privatna arhiva, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega FSS plaća kaznu od 210 hiljada franaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track