PRIJOVIĆ OTKRIO PIKSIJEVU TAJNU: Da nije bilo njega, reprezentativci Srbije u Kini bi ostali gladni
Foto: Dragan Kadić

Anegdota sa azijske turneje

PRIJOVIĆ OTKRIO PIKSIJEVU TAJNU: Da nije bilo njega, reprezentativci Srbije u Kini bi ostali gladni

Fudbal -

Aleksandar Prijović otkrio da je Dragan Stojković odveo fudbalere Srbije u jedan restoran u Kini, pošto više nisu mogli da jedu pirinač i soju u hotelu

Dragan Stojković Piksi bio je od velike pomoći reprezentativcima Srbije tokom posete Kini, jer da nije bilo njega, fudbaleri bi ostali gladni.

Ovu anegdotu otkrio je Aleksandar Prijović, momak koji je golom u meču protiv Gruzije odveo Srbiju direktno na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Šta mislite o azijskoj turneji?

- Nismo izgubili u dve utakmice. Bila je dobra atmosfera, probali smo novi sistem i neke mlade igrače. Protiv Koreje je sviran penal koga nije bilo. Obe utakmice bile su korisne za nas. Kinezi su u ekspanziji i tek će se o njima čuti. Koreja je brza ekipa koja nam je zadala dosta problema - rekao je Prijović u razgovoru za Mondo.

Kako vam je bilo u Kini, čuli smo da je bilo nekih problema?

- Da nije bilo Piksija, ko zna šta bi bilo. (smeh) Hotel u kojem smo bili smešteni imao je užasan izbor jela. Forsirali smo pirinač i soju, neki su se isušili od gladi. (smeh) Piksi je bio sjajan domaćin. Odveo nas je u jedan lep restoran, mada ne može ništa da se poredi sa srpskom kuhinjom. Moram da pazim, strogi su režimi tokom sezone. Tokom karantina vapim za slatkišima i gaziranim pićima. Kad vidim da neko pored mene jede tortu, gutam je i ja očima. Mamina kuhinja je neprevaziđena.

foto: Dado Đilas

Šta mislite o Mladenu Krstajiću?

- Sjajno se snašao. Mi na njega gledamo kao na našeg selektora. Jeste mlad, ali ima vrhunsku igračku karijeru. Lako nam je objasnio zahteve igre u novom sistemu. Iako je bio defanzivac, forsira napadački fudbal, što nama u špicu ide naruku. Ipak, mečevi se dobijaju i jakom odbranom.

A šta o Slavoljubu Muslinu?

- Oprostio sam se s njim porukom. Dugujem mu ogromnu zahvalnost na ukazanoj šansi. Mene jeste pozvao Savez, ali na Muslinovo insistiranje. Hvala mu do neba što nas je odveo u Rusiju.

Pomenuli ste Piksija, jeste li znali da je bio kandidat za selektora?

- Naravno da smo i mi čitali članke o njegovoj kandidaturi za selektora, ali mene te priče ne zanimaju. Savez radi svoj posao, mi igrači ne možemo i nemamo pravo da utičemo na njihov izbor - objasnio je Prijović.˝

Anja Vukašinović - Foto: Dragan Kadić; Reuters; Dado Đilas

foto: Privatna arhiva

Seks-simbol

GOLIŠAV SAMO ZA ŽENU

Znate li da ste posle gola Gruziji i skidanja dresa postali seks-simbol u Srbiji?

- Ne smeta mi to. Žena razume i ne dajem joj povoda za ljubomoru. Ona je jedina koja me je videla i bez majice i bez gaća.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) TRENUTAK KOJI ĆE SRBI ZAUVEK PAMTITI: Pogledajte gol Prijovića iz očiju novinara Kurira!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track