NEMANJA MAKSIMOVIĆ PRIZNAO: Sanjam da igram za Srbiju u Rusiji, Zvezda me je tražila letos, videćemo šta nosi januar
Foto: Foto: fss.rs

ima ponude

NEMANJA MAKSIMOVIĆ PRIZNAO: Sanjam da igram za Srbiju u Rusiji, Zvezda me je tražila letos, videćemo šta nosi januar

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović priznao je da je Crvena zvezda pokušala da ga dovede tokom letnjeg prelaznog roka, ali da Valensija nije želela da ga pusti na pozajmicu

Maksimović je bio u omladinskoj školi Crvene zvezde, ali nije dobio šansu da se dokaže. Crveno-beli su pokušali minulog leta da isprave grešku.

- Još pred kraj letnog prelaznog roka nekoliko klubova me je želelo uključujući i Crvenu zvezdu, ali u Valensiji su tada odlučili da je najbolje da ostanem i da se adaptiram što pre. Sada kada dođe zima videćemo šta je najbolje za moj razvoj. Mada, iako sad mnogo ne igram, osećam da napredujem svakako. Mnogo je jači ritam u Španiji - kazao je Maksimović.

Priznaje da sanja o odlasku na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

- Nadam se, svakako, da bih mogao da se nađem u avionu za Rusiju. Fudbalski savez Srbije računa na mene, što pokazuju i činjenica da dobijam pozive iako ne igram mnogo, ali morat ću što pre da se izborim za minutažu kako bih ostvario cilj. U Rusiju trebaju da idu samo igrači koji igraju u kontinuitetu - jasan je mladi fudbaler Valensije.

Sjajne igre u Astani su ga dovele do Primere i Valensije.

- Valensija je u prethodnim godinama bila u blagom padu što se tiče rezultata, ali ovaj klub je, uz dužno poštovanje prema ostalima, među tri najveća u Španiji. Kada se otvorila opcija da dođem na "Mestalju", nisam se mnogo dvoumio, pogotovo kada sam kroz razgovor s bivšim sportskim direktorom video da postoji jasna vizija. Ovde sam nov, malo manje igram, ali borim se za šansu koju ću, nadam se, iskoristiti. Razgovarao sam i sa trenerom oko toga. Rekao mi je da dobro radim, da sam mlad i da moje vreme tek dolazi - rekao je Maksimović.

Kurir sport / Sportsport.ba Foto: FSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT UŽIVO! Miroslav Đukić postao trener Crvene Zvezde?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track