MILOJEVIĆ: Nisam vidovnjak, ali verujem u ove momke
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

Crveno-beli gostuju BATE Borisovu

MILOJEVIĆ: Nisam vidovnjak, ali verujem u ove momke

Fudbal -

Vladan Milojević veruje da Crvena zvezda može da napravi dobar rezultat u Belorusiji.

Pobeda nad Bate Borisovim vodi crveno-bele u 1/16 finala Lige Evrope.

- Sve su to kalkulacije. Ne razmišljam u tom pravcu. Od početka sezone svaku utakmicu igramo da pobedimo. Tako ćemo igrati i sutra. Još jedna utakmica je posle ove, pa ćemo videti šta smo uradili - rekao je Milojević.

Očekivanja Vladana Milojevića pred sutrašnji duel sa Bate Borisovom.

- Dolazimo jednoj ekipu koja je već deset godina prvak svoje države. Radi se o iskusnoj ekipi koja stalno igra Ls ili Le. Mi smo se pojavilu posle dosta godina i ponosan sam što smo u jakoj grupi. Pored Batea, tu su Keln i Arsenal. Pre početka takmičenja, Arsenal je bio favorit što se i pokazalo, a ostale tri ekipe se bore za drugo mesto. Učinićemo sve, kao i do sada, da odigramo najbolje što možemo.

Povreda Nemanje Radonjica je problem za Crvenu zvezdu.

- Imam izuzetne fudbalere na svim pozicijama. Uvek sam tužan kad se neki moj igrač povredi, jer mi je bitno njihovo zdravlje. Ali koga nema, bez njega se može i mora. Fudbal je nepredvidiv, nema promene planova kod nas. Do početka utakmice sam u dilemi vezano za sastav. Želim da se Nemanja što pre vrati i bude sa nama.

Promene u napadu u odnosu na ranije utakmice.

- Možda bude, a možda i ne bude.

Fudbaler Aleksandar Pešić očekuje tezak meč.

- Prvu utakmicu u grupi smo odigrali sa Bateom. Ne znam hoće li nam biti lakše. Daćemo svoj maksimum, odraditi ono što šef bude tražio od nas. Bate je dobra ekipa, ali verujem u svoje saigrače da pobedimo.

Bate je poražen visokim rezultatom od Kelna i verovatno će morati da napadne od prvog minuta Zvezdu kako bi ostao u igri.

- Utakmica Batea u Kelnu ne odslikava odraz na terenu, jer je Borisov vodio, a kod 2:2 imali su šansu za treći gol. Njihov poraz je splet nekih okolnosti koje se događaju u fudbalu. Iskusna su ekipa, imaju svoj stil i način igre, a prednost im daje to što su domaćini.

Milojević zna odakle preti opasnost za Crvenu zvezdu.

- Ivanić je ključni igrač, ali imaju još dobrih fudbalera. Iskustvo igranja ocakvih utakmica kao i kolektivni duh su njihovo najjače oružje. Na mnoge treba obratiti pažnju.

Razne stvari mogle bi da odluče pobednika u sutrašnjem meču.

- Ne znam šta će da odluči! Nisam vidovnjak. Mi se spremamo za utakmicu, kao i protivnik. Pokazalo se dosta puta u ovakvim utakmicama da sitnice mogu da reše pobednika. Zato nam treba koncentracija svih 90 minuta. Detalj može da odluči da izgubiš utakmicu. Mi ćemo uraditi sve što je do nas. Nisam davao nikad obećanja, pa neću ni sada. Još jedna utakmica koja će nam pomoći da rastemo.

Navijači Crvene zvezde žele prolaz i proleće u Evropi.

- Svesni smo i mi i navijači šta nam utakmica donosi. Pritisak je oko nas, ali igračima kažem da treba da uživaju u meču protiv Batea koji je izuzetan protivnik. Moji igrači ne treba da imaju opterećenje, neka se opuste, veruju u sebe i sve će biti u redu

Aleksandar Pešić odigrao je sjajnu utakmicu protiv Rada.

- Svi u glavi zamišljamo kako može da bude na utakmici, ali fudbal je to... Da li ćemo Boaci ili ja dati gol, ili neko treci ne znam. Bitno je samo da odigramo dobro i uzmemo tri boda.

Aleksandar Radonić/Kurir sport

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Šta bi naši fudbaleri uradili kada bi saznali da im trener ima kancer?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track