RATKO MLADIĆ JE POSETIO ZVEZDIN MUZEJ I PRIZNAO DA NAVIJA ZA PARTIZAN: Dobio je žestok odgovor
Foto: Fonet/AP

detalj koji možda niste znali

RATKO MLADIĆ JE POSETIO ZVEZDIN MUZEJ I PRIZNAO DA NAVIJA ZA PARTIZAN: Dobio je žestok odgovor

Fudbal -

Haški tribunal osudio je Ratka Mladića na doživotni zatvor, sa obrazloženjem da je "značajno doprineo izvršenju genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine".

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

Zbog toga su iz uprave Partizana apelovali na navijače da se tokom utakmice fudbalske Lige Evrope sa Jang Bojsom ne skandira ime ratnog komandanta vojske Republike Srpske. Inače, je poznato da su navijači i Partizana i Crvene zvezde ujedinjeno stali u odbranu Mladića.

Iako ga Delije obožavaju i pred izricanje presude smislili su pesmu u njegovu čast, gde ga zovu srpskim herojem, pitanje je koliko njih je upoznato sa tim da je Mladić navijač Partizana.

foto: Fonet

Legendarni kustos Marakane Milena Pavlović, koja je 40 godina radila u Zvezdi, gde je bila kustos muzeja na stadionu Rajko Mitić, otkrila je kako je izgledao jedan njen susret sa Mladićem, koji je došao sa sinom u trofejnu salu na Marakani, gde je sa njim imala interesantan razgovor.

- Jednom prilikom u muzej je došao Ratko Mladić, sa sinom. U jednom trenutku mi je rekao: ''Divan je ovaj muzej ali, znate, ja sam navijač protivničkog tabora." Nasmejala sam se i rekla: "Gospodine generale, jasno mi je da ste indoktrinirani, još dok ste bili mladi - aludirala je Milena na povezanost vojske i Partizana u to vreme.

foto: Fonet

- Osmehnuo se i rekao: "Dobro, ali moj sin navija za Zvezdu.'' - odgovorio je Mladić.

- E, to je srećna okolnost. Na mladima svet ostaje - i na to je imala spreman odgovor Milena Pavlović.

Kurir sprort / NIN

Foto: Fonet, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Tužna priča Zvezde i Partizana. Nema penala - nema pobede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track