NOVOPAZARCI OGORČENI SUĐENJEM U DOBANOVCIMA: Istupamo iz Prve lige!
Foto: Facebook/Novi Pazar

POZIV ORGANIMA FSS

NOVOPAZARCI OGORČENI SUĐENJEM U DOBANOVCIMA: Istupamo iz Prve lige!

Fudbal -

Čelnici Fudbalskog kluba Novi Pazar saopštili su večeras da će zbog suđenja Djordja Maksimovića i njegovih pomoćnika na utakmici protiv Budućnosti u Dobanovcima (1:1) na sednici U ravnog odbora naredne sedmice doneti odluku o istupanju iz Prve lige Srbije.

"Utakmica je protekla u totalno nesportskom ambijentu, a glavni lik u ovoj komediji bio je sudija Maksimović iz Inđije. On je igračima Novog Pazara podelio osam žutih i crveni karton, isključio je trenera Marjana Živkovića i fizioterapeuta Jasmina Džogovića i svirao nepostojeći jedanaesterac, pa je direktno uticao na ishod. Dogodio se skandal, a domaći igrači i publika bili su zatečeni ovakvim poklonima", navodi se u saopštenju Novog Pazara.

Pazarci su istakli da se Maksimović oglušio na skandiranje domaćih navijača osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću i da nije poštovao propise i prekinuo utakmicu.

"O perfidnim odlukama i seckanju igre na našu štetu uzaludno je govoriti. Da stvar bude gora, nismo želeli da verujemo u informacije koje smo dobili, da je sudija 'po zadatku' došao u Dobanovce", dodaje se u saopštenju.

U pazarskom prvoligašu su konstatovali da je postalo normalno da se svakog vikenda sluša i gleda kako sudije iz sebi znanih razloga donose odluke koje uništavaju fudbal u Srbiji.

"Prošlog vikenda to se dogodilo u Subotici, nedavno kod nas u Pazaru, a danas i na našoj utakmici protiv Budućnosti u Dobanovcima. Ovo je poslednji poziv organima Fudbalskog saveza Srbije da reaguju na ovakva dešavanja i provere ko postavlja pravila i čiji zadaci se izvršavaju", apelovali su Pazarci.

(Beta, Foto: Facebook/Novi Pazar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track