SRBI SJAJNI TOKOM VIKENDA U SVOJIM KLUBOVIMA: Orlovi silni u Evropi
Foto: Profimedia

Razbijaju

SRBI SJAJNI TOKOM VIKENDA U SVOJIM KLUBOVIMA: Orlovi silni u Evropi

Fudbal -

Tadić, Pavlović i Đurđević golovima i asistencijama doprineli preokretima i pobedama svojih ekipa, a strelci u trijumfu svojih klubova bili su još Kostić, Živković i Tošić

Reprezentativci Srbije hvataju jak zalet za Rusiju sudeći prema njihovim partijama u klupskim dresovima minulog vikenda. Čak osam golova bilo je delo igrača koji su pozivani od bivšeg selektora Slavoljuba Muslina ili njegov naslednika Mladena Krstajića za azijsku turneju, a još više ohrabruje činjenica da većina sa proširenog spiska nastupa standardno ili popravlja svoj status igrom na „parče“.

U konkurenciji golmana dominira i dalje Vladimir Stojković. Zahvaljujući njegovim odbranama, Partizan je osvojio bod protiv Spartaka, koji je predvodio odlični Đorđe Ivanović, novopečeni reprezentativac. Kolo među defanzivcima vode Aleksandar Kolarov, Uroš Spajić i mladi Miloš Veljković, a Matija Nastasić je verovatno imao najbolju rolu dobivši priliku da zaigra za Šalke u drugom poluvremenu kod rezultata 4:0 za Dortmund. Usledio je neverovatni preokret u kom su gosti došli do remija - 4:4.

foto: Printscreen

Napadači su tokom subote i nedelje bili veoma raspoloženi za golove. Dušan Tadić, Andrija Pavlović i Uroš Đurđević su golovima i asistencijama najavljivali preokrete i pobede svojih ekipa, dok su Filip Kostić i Andrija Živković samo potvrdili ubedljive trijumfe Hamburgera i Benfike na domaćim terenima.

Moskva, Kremlj

U PETAK ŽREB ZA SP

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak će dobiti rivale na Svetskom prvenstvu. Žrebom u MOskvi biće određen sastav grupa planetarnog šampionata, a kao što je poznato Srbija će prilikom izvlačenja kuglica biti u poslednjem šeširu.

foto: Printscreen

Simulacija žreba

SRBIJA SA BRAZILOM I MEKSIKOM

Informatičar iz Čikaga, poznat na Tviteru pod nadimkom Rahul, tvrdi da će selekcija Srbije ili Senegala završiti u „grupi smrti“ na osnovu 10.000 puta urađene simulacije žreba na sopstvenom kompjuterskom programu.

Rahul veruje da će Srbija na Mundijalu završiti u grupi sa Brazilom ili Argentinom kao nosiocima, a da će iz trećeg šešira u tom slučaju sigurno doći Meksiko.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Profimedia, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovako je ceo srpski fudbal stao u tri rečenice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track