ĐAVOLI PRATE SITI: Junajted vodio 3:0, pa se igrao živcima navijača! Murinjo brine zbog povrede Matića
Foto: EPA/NEIL HALL

PREMIJER LIGA

ĐAVOLI PRATE SITI: Junajted vodio 3:0, pa se igrao živcima navijača! Murinjo brine zbog povrede Matića

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras u gostima Votford sa 4:2 u 14. kolu engleske Premijer lige.

Junajted je pitanje pobednika rešio praktično u prvom poluvremenu posle kog je imao tri gola prednosti, iako je Voford 10 minuta pre kraja stigao na samo gol zaostatka.

Ekipa Žozea Morinja povela je golom Ešlija Janga u 19. minutu, da bi isti igrač iz slobodnog udarca u 25. povisio na 2:0.

Sedam minuta kasnije Antoan Marsijal je na asistenciju Romelua Lukakua povisio na 3:0.

Drugo poluvreme nastavlo se u laganom ritmu, da bi u završnici bilo dosta uzbuđenja. Prvo je Troj Dini iz jedanaesterca u 77. smanjio na 1:3, da bi Abdulaj Dukure u 84. doveo Votford na samo gol zaostatka.

Konačan rezultat posle sjajne solo akcije postavio je Džesi Lingard u 86. minutu.

Nemanja Matić je bio starter u Murinjovom timu, ali je u 54. minutu napustio teren sa bolnom grimasom na licu (zamenio ga Ander Erera). Za sada nije poznat stepen povrede srpskog reprezentativca.

Junajted je ovo pobedom prišao na pet bodova zaostatka za gradskim rivalom i liderom šampionata Mančester sitijem i sada ima 32 boda i utakmicu više, dok je Votford osmi sa 21.

VBA je pred svojim navijačima imao dva gola prednosti protiv Njukasla, ali je ekipa Rafaela Benista na kraju došla do boda - 2:2.

Golove za VBA postigli su Hal Robson-Kanu u 45. i Sem Fild u 56, da bi Njukasl do boda došao pogotkom Kirana Klarka 57. i autogolom Džona Evansa u 83.

VBA je 16. sa 12 bodova, dok je Njukasl 12. sa 15.

Fudbaleri Lestera pobedili su Totenhem sa 2:1 u 14. kolu engleske Premijer lige.

Lester je na svom stadionu iznenadio vicešampiona Engleske i tako dodatno udaljio iz šampionske trke.

Domaćin je pred svojim navijačima poveo efektnim golom Džejmija Vardija u 13. minutu, koji je sa oko 10 metara prebacio golomana Uga Lorisa. Do poluvremena bitka se uglavnom vodila na sredini terena, da bi Lester posle jedne kontre u poslednjim sekundama prvog dela došao do drugog gola, a strelac je bio Rijad Marez.

Totenhem je u drugom poluvremenu pokušavao da dodje do eventualnog preokreta, ali uspeo je samo da ublaži zaostatak pogotkom Harija Kejna u 79. minutu.

Lester je 12. sa 14 bodova, dok je Totenhem peti sa 24.

U četvrtoj večerašnjoj utakmici Premijer lige Brajton i Kristal Palas su odigrali bez golova.

(Beta, Foto: EPA/NEIL HALL)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track