(VIDEO) DERBI KOLA PRIPAO CRVENIM ĐAVOLIMA: Mančester junajted na greške Arsenalove odbrane savladao Topdžije
Foto: EPA/Neil Hall

najslađe za kraj kola

(VIDEO) DERBI KOLA PRIPAO CRVENIM ĐAVOLIMA: Mančester junajted na greške Arsenalove odbrane savladao Topdžije

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras u gostima Arsenal sa 3:1 u poslednjoj subotnjoj utakmici 15. kola engleske Premijer lige.

Junajted je do pobede na gostovanju u Londonu došao pre svega zahvaljujući greškama odbrambenih igrača Arsenala, ali i veoma raspoloženom golmanu Davidu De Hei koji je u par navrata odlično intervenisao i tako spasao svoj tim.

Gosti iz Mančestera poveli su u četvrtom minutu golom Antonija Valensije i to posle greške kapitena Lorana Kosćelnog koji je u želji da loptu prebaci na levi bok loptu dobacio do Ekvadorca. On je potom odigrao dupli pas sa Polom Pogbom, izašao ispred Petera Čeha, šutirao po zemlji i loptu probacio kroz noge golmanu Arsenala.

Samo sedam minuta kasnije posle nove greške defanzivaca Arsenala, ovoga puta Škodrana Mustafija, ekipa Žozea Morinja povela je sa 2:0. Ovaj put odlično su kombinovali Romelu Lukaku, Antoan Marsijal i Džesi Lingard koji je na kraju imao lak zadatak da savlada Čeha.

Arsenal je u nastavku susreta u potpunosti imao inicijativu, ali ekipa Arsena Vengera nije uspela da više od jednom savlada veoma dobrog Davida Heu, koji je svoj tim spasao u nekoliko navrata.

"Tobdžije" su početkom drugog poluvremena, odnosno u 49. minutu došle do izjednačenja. Aleksandar Lakazet u situaciji jedan na jedan savladao je De Heu i to Nakon ubačene lopte Aleksisa Sančesa sa levog boka, koji je u petercu pronašao usamljenog Arona Remzija, a ovaj je ostavio francuskom napadaču.

Samo nekoliko minuta kasnije Arsenal je mogao do izjednačenja, ali se De Hea istakao s dve fantastične odbrane, prvo Lakazetu, a potom i Sančesu u situacijama kada su fudbaleri londonskog tima bili sami ispred golmana Mančester junajteda.

Ekipa Žozea Morinja je u 63. minutu kaznila promašaje Arsenala i posle kontre Džesi Lingard je na asistenciju Pogbe postavio konačnih 1:3.

Arsenal je do kraja susreta imao potpunu inicijativu, pogotovo posle isključenja Pogbe u 74. minutu kada je nagazio Ektora Beljarina, ali ekipa Arsena Vengera nije uspela da dođe do izjednačenja.

Mančester junajted sada ima 35 bodova i tako je ponovo na pet bodova zaostatka za liderom Mančester sitijem koji sutra dočekuje Vest Hem, dok je Arsenal peti sa 28.

Beta, foto: EPA/Neil Hall

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ma kakav Mundijal!? Ovo je na Balkanu važnije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track