NADMAŠIĆE SLAVNOG OCA: Sinovi Dejana Stankovića kapiteni Intera
Foto: Privatna Arhiva

Stankovići juniori beže iz senke oca

NADMAŠIĆE SLAVNOG OCA: Sinovi Dejana Stankovića kapiteni Intera

Fudbal -

O Aleksandru (12) i Filipu (15) bruji cela Italija, a mnogi čak predviđaju da će nadmašiti uspehe legendarnog Dejana Stankovića

I posle Stankovića - Stanković! Ovo prezime još dugo će odzvanjati srpskim i italijanskim fudbalom zahvaljujući Dekijevim sinovima. Najstariji Stefan (17) već je odigrao nekoliko utakmica u dresu naše reprezentacije, a u prave fudbalere stasavaju i Filip (15) i najmlađi Aleksandar (12).

Upravo je Aleksandar prošlog vikenda bio kapiten Intera u mlađim kategorijama, što je s ponosom istakao slavni Stanković.

- Mali i veliki Deki! Bravo, kapitenu - napisao je Dejan uz fotografiju sa sinom.

foto: Privatna Arhiva

Aleksandru Stankoviću predviđaju blistavu karijeru, baš kao i Filipu, koji već duže vreme brani s kapitenskom trakom za juniorski tim Intera.

- Filip je pravi izdanak naše škole fudbala. Počeo je karijeru u Interevoj akademiji i sada došao do statusa člana juniorskog tima, s kojim postiže velike rezultate. On je zlatan dečak, koji ima sreću da njegov otac zna kako se obezbeđuje mir i radi sa detetom, bez pritiska da postane šampion po svaku cenu, jer je u njegovim godinama najvažnije da se fudbal igra sa osmehom - ovim rečima opisao je direktor mlađih kategorija Intera Roberto Samaden Filipa Stankovića.

Mada i nesvesno sve čine da izađu iz senke slavnog oca, Aleksandra, Filipa i Stefana još dugo će pratiti odrednica „sin Dejana Stankovića“. A ako je sudeći po trofejima i individualnim priznanjima koje već sada osvajaju na raznim turnirima širom Italije i Evrope, mlađani Stankovići nadmašiće slavu oca. I treba!

foto: Privatna Arhiva

Najstariji

STEFAN VEĆ IGRAO ZA SRBIJU

Najstariji sin Dejana Stankovića Stefan već je odigrao nekoliko utakmica za juniorsku reprezentaciju Srbije. Ipak, njegova interesovanja nisu baš toliko fudbalska kao što su Filipova i Aleksandrova, pa se očekuje da ga braća preteknu na stazi sportskog uspeha.

Kurir / G. Anđelković - D. Petković

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo je Zvezdi važno koliko i pobeda protiv Kelna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track