BIVŠI REPREZENTATIVAC BLIZU DOLASKA U HUMSKU: Partizan želi Nikolu Stojiljkovića
Foto: FSS

CRNO-BELO DETE

BIVŠI REPREZENTATIVAC BLIZU DOLASKA U HUMSKU: Partizan želi Nikolu Stojiljkovića

Fudbal -

Centarfor Brage ove godine ne blista u turskom prvoligašu Kajzeriju, pa je dolazak među crno-bele logična odluka, jer su ga tražili pred početak tekuće sezone

Uprava Partizana će uskoro povući prve konkretne poteze u zimskom prelaznom roku. Imena budućih pojačanja su se iskristalisala, pa su iznenađenja u većoj meri isključena, bar kada su u pitanju pozicije napadača i one u veznom redu.

Za novac od sve izvesnije prodaje Tavambe Olimpijakosu tražiće se njegova zamena. U prvom momentu želja je bio Žerar Gou iz kazahstanskog Kairata, ali zbog njegovih finansijskih zahteva, koji prelaze milion evra godišnje, realnije je da mesto u špicu zauzme Nikola Stojiljković. Rođeni Nišlija igrao je kao dete za crno-bele, a afirmaciju je stekao u dresu Čukaričkog. Trenutno nastupa za Kajzeri kao pozajmljeni igrač Brage i ne može se baš pohvaliti značajnijom minutažom u turskom prvenstvu.

Prva želja za mesto zadnjeg veznog je opet jedan povratnik - Raća Petrović, s kojim su počeli pregovori, a ako bi bilo ko od „osigurača“ na raspolaganju treneru Miroslavu Đukiću odlazio iz Humske tokom januara, tada bi u obzir došlo i dovođenje Saše Zdjelara.

Kod ofanzivnih veznih nema velike konkurencije. Đorđe Ivanović iz Spartaka je najveća želja, ali i to mesto će se popunjavati ukoliko pored Petra Đuričkovića (novi igrač grčkog Ksantija) još neko potraži sreću na drugom mestu. Alternativa iskusnom Miroslavu Vulićeviću biće Nikola Aksentijević, dete crno-belih, sa dobrom polusezonom u dresu niškog Radničkog.

foto: Dado Đilas

Prioritet

STOJKE MORA OSTATI

Vođstvo crno-belih postavilo je sebi kao najveći zadatak za januar da obezbedi ostanak u Humskoj Vladimira Stojkovića i Evertona i nakon leta. Đuričković se preselio u Grčku, Libijac El Munir traži klub u Turskoj, dok bi Saša Marjanović mogao da nastavi karijeru u Austriji. U slučaju dobre ponude klub bi pregovarao sa zainteresovanima o odlasku Marka Jankovića i levog beka Nemanje Miletića.

Kurir / D. PETKOVIĆ

Foto: Kurir, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja