MA KO JE NAJBOLJI? MESI! Svi rekordi Argentinca
Foto: Profimedia

ZA KRAJ GODINE

MA KO JE NAJBOLJI? MESI! Svi rekordi Argentinca

Fudbal -

As Barselone u „el klasiku“ pomerio granice na podugačkoj listi rekorda, pa svet s razlogom postavlja pitanje da li je Ronaldo zaista najbolji

U samo jednoj utakmici Leo Mesi je postigao nekoliko novih rekorda! Barsa je u subotu slavila veliku pobedu od 3:0 u „el klasiku“, a Argentinac je nastavio s pomeranjem granica. Mesi je pogotkom sa bele tačke protiv Reala na već podugačku listu rekorda dodao nekoliko novih!

foto: Fonet/AP

Sa brojkom od 54 gola, Mesi je prestigao Kristijana Ronalda (53) po broju pogodaka u 2017. godini, a postao je vodeći i po broju postignutih golova u zvaničnim utakmicama za jedan klub, pošto je svojim 526. golom u dresu katalonskog kluba oborio rekord koji je do pre dva dana držao Gerd Miler.

foto: Profimedia

I tu nije kraj. Omaleni Argentinac postao je i prvi igrač koji je u čak deset sezona španskog prvenstva postigao minimum po 15 golova! Takođe, najbolji je strelac u istoriji „el klasika“ - Mesi je Realovu mrežu tresao čak 25 puta. Rekorder je i po broju golova postignutih u „el klasiku“ na Santjago Bernabeuu - 15.

Anja Vukašinović - Foto: Profimedia; Fonet/AP

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track